'Star Wars' lansat după 38 de ani în China, la Festivalul de Film de la Shanghai

'Star Wars' lansat după 38 de ani în China, la Festivalul de Film de la Shanghai

Primul film din seria "Star Wars" a fost pentru prima oară ecranizat în China, marți, în cadrul festivalului de Film de la Shanghai, la 38 de ani după ce restul lumii a descoperit universul science-fiction creat de George Lucas, relatează AFP.

"Este mult mai bine pe marele ecran", a declarat pentru AFP, Joy Han, o vânzătoare care și-a luat o zi din concediu pentru a asista la eveniment.

Cele șase filme din seria Star Wars sunt programate la Festivalul de Film de la Shanghai care marchează prima difuzare a ansamblului trilogiei originale (ce corespunde episoadelor IV, V et VI) și a trilogiei care a urmat (episoadele I, II și III), asigură organizatorii.

Când "Star Wars" a fost lansat în 1977, China începea tranziția după sângeroasa Revoluție Culturală și nu era pregătită să-și deschidă porțile marilor succese de la Hollywood.

Seria "Star Wars" este totuși disponibilă de mult timp în China în format DVD, sau descărcată, legal sau nu, de pe Internet.

Născută din imaginația lui George Lucas, pelicula 'Star Wars' a marcat în 1977 nașterea unui nou gen cinematografic comercial, foarte popular, pe care îl va ilustra și celebrul Steven Spielberg. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale