Studenții de la Stomatologie din Tg. Mureș se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor

Studenții de la Stomatologie din Tg. Mureș se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor

Studenții Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea Cultural Științifică, și-au anunțat intenția de a intra în Guiness Book prin doborârea, în cadrul proiectului ,,Prietenii dințișorilor', a recordului mondial la spălat simultan pe dinți, deținut de Zimbabwe.

Directorul Universității Cultural-Științifice Târgu Mureș, Csegzi Sandor, a anunțat, vineri, că acțiunea va avea loc în luna mai a acestui an, în Parcul Municipal Târgu Mureș, că sprijină acest proiect întrucât scopul acestuia este conștientizarea copiilor asupra importanței spălatului pe dinți.

'Ideea acesta de a doborî recordul urmărește să conștientizeze cât mai mulți tineri, în primul rând, că este bine să avem grijă de igiena bucală pentru că o viață sănătoasă presupune și acest lucru. Evenimentul va însemna și manifestări culturale, manifestări științifice și alte tipuri de activități legate de sănătatea umană', a spus Csegzi.

Acesta a spus că au fost inițiate procedurile Guiness pentru doborârea recordului și dacă vor reuși să strângă 500 de persoane care să se spele simultan pe dinți, acesta ar urma să fie omologat în luna septembrie.

Recordul Guinness al celor care s-au spălat pe dinți simultan aparține dr. Nyarai Flora Chigwedere care, în 10 ianuarie 2014, a reușit să adune 497 de persoane, în Zimbabwe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...