Tolba de vânătoare a lui Ceauşescu, achiziţionată cu 500 de euro

Tolba de vânătoare a lui Ceauşescu, achiziţionată cu 500 de euro

Licitaţiile de Orientalism şi de Cinegetică şi Navigaţie ale casei Artmark au avut încasări totale de aproximativ 200.000 de euro şi o rată medie de adjudecare de peste 75%, tolba cu ciochinari a dictatorului Nicolae Ceauşescu fiind adjudecată pentru 500 de euro. 

Secţiunea de navigaţie a fost dominată de un navomodel al unei goelete de dimensiuni impresionante, detaliat lucrat din lemn şi pânză, care a obţinut un rezultat de 4.900 de euro, multiplicat de trei ori şi jumătate faţă de preţul de pornire, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În plus, planiglobul german care reproduce harta lumii din vremea lui Cristofor Columb a fost adjudecat la 400 de euro, timona unui vapor din Flota Militară de Dunăre, la 400 de euro, clopotul de bord al cargoului "Roman", la 450 de euro, şi telescopul maritim pentru noapte, sfârşitul secolului al XIX-lea, la 250 de euro, reprezentând o parte din piesele de colecţie râvnite de public.

De cealaltă parte, secţiunea de whisky-uri rare, adiacentă celor două, a fost achiziţionată în totalitate, cu sume cuprinse între 45 şi 100 de euro.

În cadrul licitaţiei de Orientalism, cupa chinezească realizată din corn de rinocer din secolul al 18-lea a fost adjudecată penru 3.250 de euro, de opt ori mai mult decât preţul de pornire, fiind urmată îndeaproape de Wakizashi-ul feudal japonez (sabie scurtă pentru samurai), de Morimichi, perioada Kanbun, care a fost adjudecat pentru 3.500 de euro. Platoul decorativ din teracotă Johann Maresch (adjudecat la 1.200 de euro) şi corabia Takarabune din fildeş şi os, artefact pentru Anul Nou, aducător de noroc (adjudecat la 1.400 de euro) s-au aflat şi ele printre preferinţele publicului.

Sezonul 2014 - 2015 al pieţei româneşti de artă s-a încheiat oficial cu cele două licitaţii de la Mamaia, care au avut loc în weekendul 18 - 19 iulie.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...