TOP CINEMA Superproducția 'The Battle of the Five Armies' domină box office-ul nord-american

Cel mai recent film al regizorului Peter Jackson, "The Hobbit: The Battle of the Five Armies", a dominat box office-ul nord-american în acest weekend cu încasări de 56,2 de milioane de dolari, scrie portalul de specialitate boxofficemojo.com.

Foto: (c) The Hobbit/Facebook

Deși cu cel mai slab debut de până acum din trilogia "The Hobbit", "The Battle of the Five Armies" are șanse să depășească la încasări episodul precedent al francizei, "The Desolation of Smaug".

Lansarea acestui ultim episod al trilogiei a avut loc miercuri — o premieră pentru serie — iar încasările au totalizat până în prezent peste 90 de milioane de dolari. În ceea ce privește audiența filmului, 60% dintre spectatori au fost bărbați și tot 60% au avut până în 25 de ani. Încasările de la cei care au dorit să vizioneze filmul în format IMAX au totalizat 13,6 milioane de dolari — un nou record pentru luna decembrie — iar vânzările pentru proiecțiile 3D au reprezentat 49% din totalul biletelor vândute.

O altă premieră a acestui weekend, filmul de aventuri "Night at the Museum: Secret of the Tomb", în regia lui Shawn Levy, cu Ben Stillers, Owen Wilson și regretatul Robin Williams în distribuție, a ocupat locul secund în box office-ul nord-american cu încasări de 17,3 milioane de dolari. Această a doua parte a francizei "Night at the Museum" a strâns la debut cu 29% mai puțin decât prima parte, lansată în 2006.

Pe locul al treilea s-a clasat o altă premieră a acestui weekend, coproducția studiourilor Sony și Columbia Pictures, "Annie", cu încasări de 16,3 milioane și șanse de a depăși 100 de milioane de dolari în încasări totale.

Filmul "Exodus: Gods and Kings", semnat de Ridley Scott, se află pe locul al patrulea, cu 8 milioane strânși în acest weekend și încasări totale de 38,9 milioane de dolari la două săptămâni de la lansare.

"The Hunger Games: Mockingjay — Part 1" a obținut în acest weekend 7,75 milioane de dolari, clasându-se pe locul al cincilea în box office, cu încasări totale de 289,2 milioane de dolari.

La două săptămâni de la lansare, drama "Wild", cu Reese Whiterspoon în rolul principal, a urcat până pe locul al șaselea în clasament, cu încasări de 4,15 milioane de dolari.

Pe locul al șaptelea regăsim comedia "Top Five", produsă de Paramount Pictures, cu 3, 57 milioane de dolari obținuți în weekend și 12,5 milioane în încasări totale tot la două săptămâni de la lansare.

Filmul de animație "Big Hero 6", cu 3,56 milioane de dolari încasări în acest weekend și 90,4 milioane de dolari de la lansare, ocupă locul optulea. Pe poziția a noua figurează un alt film de animație, "Penguins of Madagascar", cu încasări de 3,52 milioane de dolari în acest weekend și de 64,1 de milioane în total.

Top zece este încheiat de o altă premieră a sfârșitului de săptămână trecut, filmul indian "P.K.", în regia lui Rajkumar Hirani, cu Aamir Khan în rolul principal și încasări de 3,46 milioane de dolari.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Ana Bîgu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic