Trei membri ai CNA ameninţă că vor informa autorităţile europene privind limbajul Laurei Georgescu

Trei membri ai CNA ameninţă că vor informa autorităţile europene privind limbajul Laurei Georgescu

Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, membri ai CNA, fac apel la responsabilii politici să găsească "o soluţie" pentru înlăturarea Laurei Georgescu de la preşedinţia CNA, precizând că, în caz contrar, vor informa autorităţile audiovizuale europene cu privire la limbajul folosit de aceasta.

Laura Georgescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Consiliul Naţional al Audiovizualului va fi gazda unei reuniuni a instituţiilor similare din Europa Centrală şi de Est, ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 4 - 5 septembrie. Membrii CNA nu cunosc niciun detaliu despre acest eveniment. Nimic despre agenda evenimentului, nimic despre invitaţii care au confirmat prezenţa. Nici măcar unde are loc evenimentul. Până atunci mai sunt 14 zile. Preşedintele CNA ţine sub caracter secret orice informaţie legată de eveniment şi pretinde senin că asigură «mersul înainte al agendei publice a instituţiei»", se spune într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, care este semnat de Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

Potrivit acestora, Laura Georgescu "a creat premisele unui blocaj instituţional la nivelul CNA şi acum speră că totul s-a şters cu buretele". "Consideră, probabil, că acest eveniment internaţional îi va asigura corectarea imaginii extrem de şifonate în urma difuzării înregistrărilor audio, care arată cum vorbeşte, cum gândeşte şi, mai ales, cum acţionează preşedintele CNA", spun Iorga, Jucan şi Gabrea.

În comunicat se mai spune că membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), inclusiv Laura Georgescu, sunt invitaţi pe 27 august la audieri în Comisia de cultură a Senatului, ca urmare a unei sesizări pe care Iorga, Jucan şi Gabrea au înaintat-o comisiei pe 18 iunie, reclamând "abuzurile pe care preşedintele CNA le comitea la acea dată".

Totodată, în comunicat, Iorga, Jucan şi Gabrea fac un apel la senatorii din Comisia de cultură şi la toţi responsabilii politici ai ţării să stabilească priorităţile în domeniul audiovizual, începând chiar cu CNA.

"Dacă dumneavoastră consideraţi că mai aveţi nevoie de timp pentru înlăturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem că este o urgenţă. Acest preşedinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atât mai mult în relaţiile internaţionale întrucât nu se reprezintă doar pe sine, ci reprezintă România. După deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezentă, ca preşedinte al CNA şi gazdă a reuniunii CERF (Forumul de Reglementare Central European, n.r.) din Bucureşti, umăr lângă umăr cu şefii instituţiilor europene similare. În cazul în care dumneavoastră nu veţi găsi rapid o soluţie salvatoare, vă atenţionăm că vom aduce la cunoştinţa reprezentanţilor acestor instituţii europene, până la data sosirii lor în România, conţinutul înregistrărilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu poziţia morală şi profesională a unui membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, ale căror protagonistă este Laura Georgescu", mai spun Iorga, Jucan şi Gabrea în comunicat.

Iorga, Jucan şi Gabrea mai spun că CNA poate fi condus şi reprezentat de vicepreşedintele Consiliului (Viorel-Vasile Buda, n.r.).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!