Ultimul mesaj postat de jurnalista executată de ISIS pentru spionaj: "N-ai decât să tai internetul..." - FOTO, VIDEO

Ultimul mesaj postat de jurnalista executată de ISIS pentru spionaj: "N-ai decât să tai internetul..." - FOTO, VIDEO

Ruqia Hassan este cănsiderată prima femeie jurnalist ucisă în Siria de jihadişti pe motiv că ar fi spion. Moartea sa a fost confirmată de un activist din Rakka, sub protecţia anonimatului, informează Daily Mail.

Ultimul mesaj postat de jurnalista din Siria executată de ISIS pentru spionaj: "N-ai decât să tai internetul, porumbenii noştii mesageri nu se vor plânge" (Imagine: Daily Mail)

Sub pseudonimul Nissan Ibrahim, Ruqia Hassan a postat pe internet numeroase informaţii legate de viaţa cotidiană a rezidenţilor care trăiesc sub regimul ISIS la Rakka, relatând şi faptul că oraşul era vizat în mod regulat de lovituri aeriene ale coaliţiei.

Nu se cunoaşte exact data la care tânăra a fost arestă de militanţii ISIS, dar ultimul său mesaj, pe Twitter, a fost postat în 21 iulie 2015.

"N-ai decât să tai internetul, porumbenii noştii mesageri nu se vor plânge", a scris Ruqia Hassan, dând dovadă de simţ al umorului chiar şi în cele mai dificile momente.

ISIS duce o campanie acerbă pentru a reduce la tăcere pe oricine ar putea spune ceva împotriva grupării sau care ar putea da informaţii legate de mişcările de trupe în Rakka.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina