Un australian de 108 de ani tricotează pulovere pentru pinguini

Un australian de 108 de ani tricotează pulovere pentru pinguini

Cel mai bătrân australian, în vârstă de 108 ani, tricotează pulovere pentru pinguini în cadrul unei acțiuni organizate de fundația "Philip Island Penguin" pentru ajutorarea păsărilor afectate de o maree neagră din martie 2014, relatează 20minutes.ch.

'Nu știu să spun nu', a afirmat Alfred Alfie, explicând angajarea sa în această cauză. S-a pus pe treabă și a tricotat pulovere pentru animalele al căror corp a rămas plin de petrol. Aceasta nu numai că este toxic dacă este înghițit, ci și dăunează penajului, astfel încât pinguinii nu mai sunt protejați împotriva frigului. Hăinuțele tricotate înlătură, cel puțin parțial, aceste neajunsuri.

Metoda a fost testată cu succes în 2001 pe 438 de animale, 96% dintre ele putând reveni ulterior în habitatul lor natural.

Fundația îi este foarte recunoscătoare lui Alfred Alfie pentru efortul său. Deși degetele sale nu mai sunt prea flexibile, el continuă să împletească nu numai micile pulovere pentru pinguini, ci și fulare pentru prieteni și căciulițe pentru copii născuți prematur.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!