Un brazilian a creat bicicleta care poate merge și pe apă

Un brazilian a creat bicicleta care poate merge și pe apă

Un arhitect brazilian a prezentat marți o bicicletă care rulează atât pe uscat, cât și pe apă, în scopul de a atrage atenția asupra unor noi forme de transport în orașele mari, informează AFP.

"Vreau să-i incit pe oameni să se gândescă la noi forme de mobilitate urbană care utilizează energia curată", a spus Argus Caruso Saturnino, în vârstă de 40 de ani, de pe malul lagunei de la Rio de Janeiro unde vor avea loc probele de navigație din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016.

'Bikeboat InVenta', bicicleta care poate naviga, inventată de Saturnino, cunoscut deja pentru faptul că a călătorit în 28 de țări pe bicicletă în același scop, are doi metri lungime și 90 centimetri lățime. Ea cântărește 30 de kilograme și a fost echipată cu flotoare, o elice și o velă.

Ideea, spune el, este că 'Bike InVenta' poate deveni un mijloc de transport în orașe cu lagune și râuri și poate servi în caz de trafic intens sau inundații.

De asemenea, ea poate servi ca vehicul suport pentru amatorii de navigație sau pur și simplu în timpul liber.

Construită din lemn și rășină pentru scop naval, cu o pânza mare, "acest prototip este o provocare pentru oameni să nu devină sclavi ai mașinii și să caute alte mijloace de transport". Orașele sunt prea poluate și trebuie să creăm mijloace care utilizează energia curată și puterea corpului, susține Saturnino, citat de AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…