Un brazilian a creat bicicleta care poate merge și pe apă

Un arhitect brazilian a prezentat marți o bicicletă care rulează atât pe uscat, cât și pe apă, în scopul de a atrage atenția asupra unor noi forme de transport în orașele mari, informează AFP.

"Vreau să-i incit pe oameni să se gândescă la noi forme de mobilitate urbană care utilizează energia curată", a spus Argus Caruso Saturnino, în vârstă de 40 de ani, de pe malul lagunei de la Rio de Janeiro unde vor avea loc probele de navigație din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016.

'Bikeboat InVenta', bicicleta care poate naviga, inventată de Saturnino, cunoscut deja pentru faptul că a călătorit în 28 de țări pe bicicletă în același scop, are doi metri lungime și 90 centimetri lățime. Ea cântărește 30 de kilograme și a fost echipată cu flotoare, o elice și o velă.

Ideea, spune el, este că 'Bike InVenta' poate deveni un mijloc de transport în orașe cu lagune și râuri și poate servi în caz de trafic intens sau inundații.

De asemenea, ea poate servi ca vehicul suport pentru amatorii de navigație sau pur și simplu în timpul liber.

Construită din lemn și rășină pentru scop naval, cu o pânza mare, "acest prototip este o provocare pentru oameni să nu devină sclavi ai mașinii și să caute alte mijloace de transport". Orașele sunt prea poluate și trebuie să creăm mijloace care utilizează energia curată și puterea corpului, susține Saturnino, citat de AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte