Un dinte de dinozaur cu o vechime de 140 de milioane de ani a fost descoperit în Malaezia

Un dinte de dinozaur cu o vechime de 140 de milioane de ani a fost descoperit în Malaezia

Un dinte de dinozaur descoperit în Malaezia are o vechime de cel puțin 140 de milioane de ani și aparține unei noi specii din ordinul Ordinul Ornitischia, dinozauri ierbivori cu cioc, au anunțat săptămâna aceasta cercetătorii implicați în căutări.

Deși nu se știe doecamdată despre ce specie exactă este vorba, cercetătorul care conduce lucrările, Masatoshi Sone, de la Universitatea din Malaya, a declarat ca descoperirea înseamnă că este posibil ca în Malaezia să mai existe importante depozite de fosile de dinozaur.

Proiectul de căutare de fosile de dinozaur a demarat în urmă cu doi ani, implicând și cercetători de la universități din Japonia, scrie AFP.

Ordinul Ornithischian include un grup larg de dinozauri ierbivori cu cioc, precum cei din familia Triceratops. Dinozaurul căruia i-ar fi aparținut dintele găsit, lung de 13 mm și lat de 10,5, ar fi fost de mărimea unui cal.

Fosila a fost găsită în apropiere de locul unde în 2012 a fost descoperită prima fosilă de dinozaur din Malaezia, a cărei vechime este estimată la cel puțin 75 de milioane de ani. S-a dovedit că aceasta a aparținut unui animal de pradă care se hrănea cu pește și aparținea familiei Spinosauridae, despre care se crede că era semi-acvatică.

Locurile exacte ale acestor descoperiri sunt ținute secrete pentru fi protejate, potrivit agenției citate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară