Un pui de focă naufragiat, salvat datorită unei cirezi de vite în estul Angliei

Un pui de focă naufragiat, salvat datorită unei cirezi de vite în estul Angliei

Un pui de focă, pierdut de mama sa și adus de valuri prin albia unui râu într-o zonă noroioasă din apropierea localității The Wash, comitatul Lincolnshire (estul Angliei), a fost primit cu atașament și curiozitate de o cireadă de vaci care au atras astfel atenția unui ornitolog aflat în zonă, scrie Daily Mail, în ediția electronică.

Femela focă, de numai cinci zile, a fost descoperită cu ajutorul unui telescop de către un ornitolog de la 'Royal Society for the Protection of Birds' (RSPB) care a observat că vacile se uitau cu mare atenție într-o singură direcție pe sol și împingeau cu botul ceva minuscul.

Ian Ellis, 67 de ani, din Boston, și directorul RSPB Tony Colletta au dus puiul la centrul Natureland pentru a fi îngrijit, fiind slăbit și deshidradat. Directorul centrului Natureland Richard Yeadon a apreciat că puiul de leu-de-mare a naufragiat când au venit valurile mari.

Puiul de focă a fost hrănit cu ajutorul unui tub special care-i introducea mâncare lichidă direct în stomac, primind și o cantitate consistentă de herring pentru a câștiga rapid în greutate.

Botezat 'Celebration' pentru a marca aniversarea a 50 de ani de existență a centrului Natureland, puiul de focă va fi monitorizat cu atenție câteva zile până ce va ajunge la o greutate de aproximativ 30 de kg și va putea să se hrănească singur, după care va fi eliberat în apele oceanice.

Centrul Natureland salvează anual în jur de 30-50 de foci.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria