Un robot umanoid i-a întâmpinat pe clienții unui magazin din Tokyo

Un robot umanoid i-a întâmpinat pe clienții unui magazin din Tokyo

Un robot umanoid a apărut luni ca recepționer la magazinul universal Isetan Mitsukoshi Holdings Ltd., din centrul orașului Tokyo, oferind îndrumări audio clienților magazinului, informează agenția Kyodo. Robotul, cu aspect feminin, pe nume Aiko Chihira, a fost creat de compania Toshiba Corp. și i-a întâmpinat pe clienți spunând "Vă mulțumesc foarte mult pentru vizita la magazinul nostru". Unii cumpărători au privit umanoidul cu vădită curiozitate.

Este pentru prima dată când un robot care imită mișcările omului, inclusiv unele expresii faciale, a fost folosit pentru furnizarea de servicii pentru clienți la un magazin cu vânzare cu amănuntul, a anunțat compania Toshiba.

Robotul, îmbrăcat într-un kimono de vară (yukata) este utilizat de biroul de informații al departamentului Mitsukoshi al magazinului Nihonbashi până marți, 21 aprilie, înainte de apariția sa la un eveniment care va prezenta de miercuri, 22 aprilie, până pe 5 mai, la același magazin, cele mai noi tehnologii Toshiba.

În prezent, robotul doar mimează unele mișcări simple, cum ar fi să clipească și să adreseze mesaje de felicitare clienților, dar Toshiba își propune ca în cele din urmă să dezvolte un robot mai sofisticat care să fie utilizat în alte domenii cum ar fi, de exemplu, îmbunătățirea vieții cotidiane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...