Un rubin rar de 40,23 carate, descoperit în Mozambic

Un rubin rar de 40,23 carate, descoperit în Mozambic

Compania britanică Gemfields PLC a descoperit un rubin brut de 40,23 carate în mina sa Montepuez din Mozambic, dezvăluind cu această ocazie că nestemata în cauză reprezintă "unul dintre cele mai importante rubine descoperite în timpurile recente", informează Reuters.

Reprezentanţii firmei britanice au dezvăluit miercuri că rubinul a fost evaluat de specialiştii de la Gübelin Gem Lab din Elveţia, înainte de licitaţia de rubine pe care Gemfields PLC o va organiza luna viitoare la Singapore.

"Deşi este dificil de analizat în această stare brută, transparenţa şi culoarea cristalului indică faptul că o nestemată importantă ar putea fi tăiată din acea piatră brută", a declarat Daniel Nyfeler, managerul general al companiei Gübelin Gem Lab.

Cele mai apreciate rubine sunt în mod tradiţional cele în nuanţe de roşu aprins cu mici inflexiuni albăstrii. Totuşi, rubinele din Mozambic sunt adeseori bogate în nuanţe de roz, datorită variaţiilor de minerale din depozitele din acea regiune africană.

Printre cele mai renumite rubine din lume sunt Delong Star Ruby, o nestemată de 100,32 de carate, şi Hixon Ruby Crystal, o nestemată de 196,10 de carate, considerată unul dintre rubinele de talie mare care se apropie cel mai mult de perfecţiune.

La începutul acestei luni, un rubin de 8,62 de carate descoperit în Myanmar a fost vândut la licitaţie de casa Sotheby's cu preţul record de 8,57 milioane de dolari - aproape 1 milion de dolari per carat.

Compania Gemfields PLC deţine 75% din acţiunile minei Montepuez şi a obţinut în luna iunie 33,5 milioane de dolari în prima ei licitaţie de rubine şi corindoane brute.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente