Un studiu NASA a descoperit existența unor agenți patogeni la bordul Stației Spațiale Internaționale

Un studiu NASA a descoperit existența unor agenți patogeni la bordul Stației Spațiale Internaționale

Un studiu condus de Agenția spațială americană (NASA) a descoperit existența unor agenți patogeni vii, dintre care unii legați de apariția inflamațiilor și iritațiilor pielii, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), relatează publicația britanică The Telegraph și agenția Xinhua.

"Acolo unde există oameni, există și bacterii, chiar și în spațiu", a indicat NASA într-o declarație, precizând că rezultatele se vor dovedi utile pentru monitorizarea curățeniei de pe stația spațială.

Potrivit The Telegraph, analiza făcută de cercetătorii de la NASA unor mostre de praf colectate de pe ISS a arătat că o mare parte dintre agenții patogeni de la bordul stației spațiale aparțin grupului Actinobacteria, un tip de bacterie asociată cu pielea umană.

La bordul stației au mai fost descoperite alte două tipuri de agenți patogeni — Corynebacterium și Staphylococcus — relativ inofensivi pe Pământ, care pot conduce însă la infecții, ce au drept rezultat inflamații sau iritații ale pielii. Cercetarea nu a analizat însă virulența acestora în medii închise sau riscul astronauților de a se infecta, precizează publicația britanică.

Rezultatele studiului au fost publicate marți în publicația științifică Microbiome.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?