Un tablou de Claude Monet a devenit cea mai scumpă pictură vândută la licitaţie în China - FOTO

Un tablou de Claude Monet a devenit cea mai scumpă pictură vândută la licitaţie în China - FOTO

Tabloul "The Chapel of Our Lady of Grace at Honfleur", al pictorului francez Claude Monet, a devenit cea mai scumpă pictură vândută la o licitaţie în China, după ce a fost adjudecată, duminică, la preţul de 20,7 milioane de yuani (3 milioane de euro).

Un tablou de Claude Monet a devenit cea mai scumpă pictură vândută la licitaţie în China - FOTO (Imagine: Wikipedia)

"The Chapel of Our Lady of Grace at Honfleur", o pictură în ulei, a fost scoasă la vânzare în oraşul chinez Hangzhou, de casa de licitaţii Xiling Yinshe Auction Co., potrivit China Daily.

Un număr total de 12 lucrări au fost vândute, pentru o sumă totală de 52,8 milioane de yuani (7,4 milioane de euro), la prima licitaţie dedicată unor artişti occidentali şi organizată în China de Xiling Yinshe Auction Co.

La aceeaşi licitaţie au mai fost vândute o natură moartă realizată de Giorgio Morandi, pentru 9,43 milioane de yuani (1,3 milioane de euro), şi lucrarea "Two Cows under a Tree", de Paul Gauguin, pentru 6,67 milioane de yuani (937.000 de euro).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!