Universitatea Oxford va fi condusă de o femeie, pentru prima dată în istoria sa de aproape 800 de ani

Universitatea Oxford va fi condusă de o femeie, pentru prima dată în istoria sa de aproape 800 de ani

Universitatea Oxford va fi condusă pentru prima dată în istoria sa de aproape 800 de ani de o femeie, Louise Richardson, care coordonează în prezent activitatea Universităţii St. Andrews din Scoţia.

Informaţia a fost anunţată, joi, de reprezentanţii prestigioasei instituţii de învăţământ din Marea Britanie, citaţi de huffingtonpost.fr.

Louise Richardson va prelua această funcţie de la Andrew Hamilton, actualul vice-cancelar de Oxford, la începutul anului viitor, pentru un mandat de şapte ani.

Comitetul care a făcut această numire s-a declarat "foarte impresionat de puternica adeziune a profesorului Richardson la valorile educative şi universitare care sunt îndrăgite la Oxford", a explicat lordul Patten, deţinătorul postului onorific de cancelar al universităţii britanice.

Numirea ei va trebui să fie aprobată de Congregaţia Oxford - organul legislativ al universităţii. Louise Richardson va deveni astfel prima femeie care va ocupa acest post de la înfiinţarea celebrei universităţi în anul 1230.

"Oxford este una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume. Mă simt extrem de privilegiată de faptul că voi avea oportunitatea de a conduce această instituţie remarcabilă", a declarat Louise Richardson, în vârstă de 56 de ani.

Născută în Irlanda, Louise Richardson a studiat istoria la Dublin şi ştiinţele politice în California, înainte de a obţine un doctorat la Universitatea Harvard. Este cunoscută în mediile academice în special pentru lucrările sale despre terorism şi din domeniul securităţii.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…