Volumul cu însemnările personale ale papei Ioan Paul al II-lea, lansat sâmbătă în Capitală

Volumul cu însemnările personale ale papei Ioan Paul al II-lea, lansat sâmbătă în Capitală

Volumul "Papa Ioan Paul II. Karol Wojtyla. În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962 - 2003", o ediţie de colecţie, cu reproduceri după manuscrise originale şi fotografii, va fi lansat sâmbătă, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas din Bucureşti.

Volumul cu însemnările personale ale papei Ioan Paul al II-lea, lansat sâmbătă în Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La eveniment vor participa Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, preotul profesor doctor Wilhelm Danca, criticul literar Dan C. Mihăilescu, profesorul Constantin Geambaşu, cel care a tradus şi cartea, şi Lidia Bodea, directorul general al editurii Humanitas.

Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor la editura Humanitas. Mihai Ghiga şi Claudiu Lobonţ vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d'amore şi teorbă, potrivit editurii Humanitas.

Mai bine de patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului al XX-lea sunt consemnaţi în această carte, care, după ce a apărut în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Încredinţate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul şi cel mai apropiat colaborator al papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul din prezent al Cracoviei, din profundă dragoste şi respect faţă de papă, oferă, poate, una dintre cărţile fundamentale ale umanităţii, un extraordinar document care dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiţi oameni şi un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc şi ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfinţeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas, publicul este aşteptat la Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 20.00, pentru Concertul de muzică sacră italiană organizat în Festivalul Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…