Vulcanul Villarrica din sudul statului Chile a erupt marți dimineață

Vulcanul Villarrica din sudul statului Chile a erupt marți dimineață

Vulcanul Villarrica din sudul Chile a erupt în primele ore ale zilei de marți, aruncând lavă la înălțimi mari și provocând un nor de cenușă, ceea ce a determinat evacuarea forțată a comunităților aflate în apropiere, scrie Reuters.

Vulcanul, situat în apropierea cunoscutului oraș turistic Pucan, aflat la aproximativ 750 de km sud de capitala chiliană, este unul dintre cei mai activi vulcani din America de Sud. Cea mai recentă erupție a avut loc în 2000.

Televiziunile locale au arătat imagini cu lava portocalie și norul de cenușă ridicându-se înspre cer, în timpul nopții, ora locală 03.00 (06.00 GMT).

În jur de 3.300 de persoane au fost evacuate ca măsură de prevenție, a declarat ministrul de interne Rodrigo Penailillo, adăugând că experți vulcanologi au survolat zona vulcanului pentru a stabili care sunt următorii pași ce trebuie urmați.

Guvernul a organizat marți o reuniune de urgență cu forțele de poliție și armată în palatul prezidențial din Santiago pentru evaluarea situației.

Chile, situată pe așa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, are al doilea lanț de vulcani ca mărime din lume după Indonezia, din care 500 sunt activi.

În 2011, erupția vulcanului Puyehue a generat un nor de cenușă în atmosferă care a oprit câteva luni zborurile aeriene deasupra statului vecin Argentina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...