Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ZOO pe Marte: Urşi, crabi sau pinguini-vulturi, printre "animalele" descoperite pe Planeta Roşie - FOTO, VIDEO

Adepţii teoriei conspiraţiei au identificat în imaginile transmise de roverul Curiosity de pe Marte o multitudine de animale, printre care "şopârle", "urşi" sau "pinguini". Enigmele au fost elucidate de NASA de câte ori s-a impus. Potrivit experţilor, în respectivele fotografii de pe Planeta Roşie, formele care au atras atenţia sunt doar nişte roci cu o formă de interesantă, care au creat iluzii optice.

ZOO pe Marte: Urşi, crabi sau pinguini-vulturi, printre "animalele" descoperite pe Planeta Roşie - FOTO, VIDEO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit Daily Mail, vânătorii de mistere au găsit de toate pe Marte, de la "crabi", "şopârle" "urşi" şi "iepuri", până la fiinţe bizare precum cele din celebrul film "Alien".

În octombrie 2015, imaginea unui pui de urs pe Marte a făcut înconjurul lumii, fiind destule voci care susţineau nici mai mult nici mai puţin că "animalul" este viu, deoarece s-ar vedea şi umbrele pe care le lasă în jur.

Potrivit site-ului Paranormal Crucible, "nu există un motiv real pentru care NASA publică fotografiile de pe Marte în alb şi negru", dar Agenţia Spaţială Americană face acest lucru "pentru a ascunde fiinţele şi plantele care altfel s-ar evidenţia distinct prin culoare".

În septembie 2015, un blogger a pretins că a văzut o şopârlă care şerpuia pe solul marţian. De altfel, "şopârlele" de pe Marte au făcut vâlvă pe internet de-a lungul timpului.

În noiembrie 2013, o "şopârlă marţiană fosilizată" a provocat o adevărată isterie.

Cu un an înainte, în 2012, "broasca" de pe Marte a aprins imaginaţia internauţilor.

Vânătorii de OZN-uri au mai reperat, în timp, un crab într-o peşteră, un şobolan, un vultur sau un iepure.

Fotografiat în 2014, NASA a recunoscut că roverul Opportunity a captat imaginea unui obiect care semăna cu un iepure, dar acel mic "obiect neclar" măsura până la 4-5 cm lungime.

Ulterior, o echipă condusă de Jeff Johnson, de la US Geological Survey, a explicat că "urechile de iepuraş" erau de fapt parte din rover, în timp ce restul "animalului" era format în realitate dintr-un fragment de airbag. Când i s-a comandat sondei să "urmărească iepuraşul", urechile au dispărut.

"Fireşte că se găsesc scuze şi spun că ar fi parte din trenul de aterizare a rover-ului... Nu ne-am născut ieri", a comentat, la vremea respectivă, unul dintre cei care vânează semne de viaţă extraterestră.

O altă imagine controversată este cea a unui pinguin sau vultur ascuns printre roci.

Un şoarece sau un rozător asemănător este o altă vietate care a fost găsită pe Planeta Roşie: "Poate fi o iluzie optică, dar are urechi mari, nas şi ochii vizibili".

În tot acest timp, oamenii de ştiinţă atrag atenţia că toate aceste "animale" de pe Marte sunt în fapt manifestări de pareidolia, adică mintea ne jocă feste şi interpretează anumite imagini ca fiind obiecte familiare, cunoscute. De cele mai multe ori stimulii percepuţi sunt vagi, aleatorii şi obscuri, însă sunt văzuţi ca fiind clari si precişi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Replica lui Liviu Avram la minciunile lui Nicolicea. Oameni buni, nemernicii ăștia sunt din ce în ce mai agres…

2 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

3 Cum arată calculele. O prezență mare la vot îngroapă PSD

4 Info. SCANDAL la Guvern! Dăncilă a cerut intimitate înainte de a vorbi cu președintele! A dat-o afară din biro…

5 EXPLOZIV! „Trimite-mi poze cu poarta fericirii, să-ți văd blănița!“ Scandal sexual cu un episcop şi o femeie …

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul