PNL= Păsărica Noastră Libertină?

PNL= Păsărica Noastră Libertină?

Klaus Iohannis le-a făcut-o liberalilor. Şi aşa se spunea despre ei că sunt un partid de curve. Începând de joi nu trebuie să se mai jeneze. Sunt conduşi de o virgină. În sensul că nu are dosar la DNA. Şi pe care, li s-a spus la şedinţă, o vrea lumea pe Facebook. 

Ted Schengen Michael 4 ore în urmă
Sunt la mii de km de tara , dupa atatea zile de voiaj intru pe net si ma ia scarba , una mai toxica si proasta de 10 ori decat Udrea ajunge sa primeasca sefia unui mare partid din Romania ! Una care probabil n-a muncit in viata ei , un fel de parazit al statului , una care habar are sa prajeasca doi cartofi ajunge-n politica de varf ! Pana si Vanghelie este mai capabil decat asta !

Acesta este un comentariu postat la articolul despre trecutul şi faptele de vitejie ale Alinei Gorghiu prin cearşafuri. Dar nu numai. Are 36 de ani. 7 i-a petrecut deja prin Parlament. Înainte a fost consilieră sexi pe la diverşi mai-mari penelişti. Inclusiv la Teodor Atanasiu. Cel care s-a dat la o parte să poată candida actuala iubită a lui Lucian Isar. 

Însă cea mai decentă descriere a evenimentelor de joi a făcut-o Dan Tăpălagă, la HotNews.ro:

,,De notat ca Alina Gorghiu n-a fost aleasa in cadrul unui Congres cu voturile a sute sau mii de membri de partid. A ajuns presedinte cu voturile celor din Biroul Permanent, in total putin peste 70. Astfel, 47 au votat cu ea, 27 cu Ludovic Orban. Orice am spune, acest vot nu spune nimic despre cata sustinere reala beneficiaza Alina Gorghiu la baza partidului. Apoi, de subliniat ca nu a participat intr-o competitie fair. Aici Orban are dreptate. Ea s-a bucurat de sustinerea castigatorului zilei, mizand pe supriza, Orban a defilat cu un outsider zile in sir. In treacat fie spus, Antonescu a pierdut inca o data in fata lui Iohannis, dar se profileaza deja ca un oponent de cursa lunga al noului presedinte, un fel de reeditare a povestii Blaga - Basescu. De altfel, pedelistii au senzatia de deja-vu urmarind alegerile liberalilor. Unii au observat chiar cu ceva malitie in glas ca Traian Basescu poate fi invidios: i-au trebuit zece ani sa o faca pe Elena Udrea sefa de partid, pe cand lui Klaus Iohannis i-a luat o luna.

 Klaus Iohannis si-a incalcat promisiunea din campanie ca nu va interveni, ca presedinte, in jocul partidelor. Ca presedinte ales si validat de Curtea Constitutionala, cu trei zile inainte de depunerea juramantului in Parlament, Klaus Iohannis a jucat la scena deschisa. Liberalii sau pedelistii nu vad nici o diferenta majora intre modul in care Basescu l-a impus pe Boc sau a incercat sa o impuna pe Udrea si felul in care a actionat Iohannis. A apelat la manevre subterane urmarind acelasi scop: pentru a controla partidul dupa ce ajunge la Cotroceni, convins de loialitatea protejatei sale. Dorinta de a-si mentine influenta politica ar fi exprimat-o la cateva zile dupa alegeri. Potrivit unor declaratii redate de stiripesurse.ro, Iohannis le-a transmis alesilor locali ai PNL: ”Nu scapati de mine! Eu voi veghea foarte atent la ceea ce se întâmpla si credeti-mă că voi fi informat. Nu voi fi ca altii să vin la sedinte de partid, dar veti sti mereu care este pozitia mea”. Cu Alina Gorghiu la sefia PNL, liberalii nu vor scapa de Iohannis, asa cum li s-a promis. Cum va reusi tanara sefa a liberalilor sa-i faca fata lui Vasile Blaga, celalalt copresedinte al noului PNL, asta iarasi ramane de vazut.

  Cine este politicianul Alina Gorghiu. De remarcat prestatia publica decenta din ultimele luni. Gorghiu a evoluat mult ca om politic, remarcandu-se prin interventii publice sobre, controlate si corecte pe fond. Dar in partid nu s-a impus niciodata ca mare om politic, ci a capatat ceva notorietate mai degraba prin amicitiile cu diversi lideri, prin apartenenta la o grupare sau alta. Am retinut doua momente controversate in cariera sa: contractele incheiate cu AVAS la putin timp dupa ce a plecat din functia de consilier in aceasta institutie si proiectul de lege privind trecerea ONRC la Camera de Comert, fiind acuzata ca a actionat in interesul omului de afaceri Mihai Vlasov, azi aflat sub control judiciar intr-o ancheta DNA. In rest, CV-ul ei nu impresioneaza, nu sclipeste, dar indica multa ambitie. Inca o observatie: ca avocat, ca om specializat in probleme de drept si cunoscator in legi, m-as fi asteptat sa nu aprobe actiunile din vara lui 2012, sa nu adere cu atata entuziasm la puciul organizat de PSD impotriva lui Traian Basescu. Am vazut-o destul de activa atunci. N-am auzit apoi sa exprime vreun regret, desi ca jurist sunt convins ca a inteles perfect grozavia atacului la institutiile statului de drept prin inchiderea oricaror posibilitati de contestare a deciziilor arbitrare impuse de PSD-PNL. Cele cateva momente controversate sugereaza o anumita disponibilitate la compromis, cam greu de trecut cu vederea la un politician putin trecut de 30 de ani.

A promova un politician la varful unui partid pe criterii de loialitate, prin metoda clasica a impunerii in forta si fara o baza reala de sustinere nu inseamna un alt mod de a face politica promis de Iohannis de campanie, ci o incadrarea riguroasa in vechile tipare. Pe de alta parte, oricat de paradoxal suna, Iohannis nu a prea avut de ales. Lasand competitia libera, risca sa se trezeasca in scurt timp un partid nu doar scapat de sub control, ci chiar ostil. Problema e ca bifeaza al doilea mare compromis dupa decizia de a mentine in echipa de consilieri personaje controversate ca Dan Mihalache doar pe motiv ca i-au stat alaturi in campanie. Toate acestea nu se potrivesc cu Romania lucrului bine facut. Este un mic pas inainte fata de ce se anunta initial, dar nu foarte mare in raport cu asteptarile uriase de la un PNL ajuns peste noapte, fara sa faca mare lucru in opozitie, la peste 40%.

Evenimentele politice de joi ne arata inca o data ca partidele politice existente si-au epuizat resursele, ca sunt osificate in rau si ca nu de aici vine adevarata schimbare. Este nevoie de partide noi, de figuri cu adevarat proaspete, de competente reale si de competitie politica. Cele doua partide mari - PNL si PSD - si-au epuizat resursele si nu se pot reforma decat presate din exterior de aparitia unor formatiuni noi, care le-ar putea eventual inlocui in urmatorii ani.''


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…