17 organizaţii PNL din sudul ţării revendică 10 funcţii de vicepreşedinte şi secretarul general

17 organizaţii PNL din sudul ţării revendică 10 funcţii de vicepreşedinte şi secretarul general

Filialele PNL din regiunea Sud, cumulând 17 organizaţii liberale, revendică pentru congresul partidului 10 funcţii de vicepreşedinte din cele 15 alese, dar şi poziţia de secretar general, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis , a avut luni seară o întâlnire cu liderii filialelor liberale din regiunea Sud.

După discuţia cu preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, liderii a 17 organizaţii PNL, majoritatea din regiunea Sud, intenţionează să susţină împreună la congresul extraordinar de la finalul lunii candidaţi care să adjudece 10 funcţii de vicepreşedinţi executivi din cele 15 care sunt alese.

Cele 17 filiale ale PNL beneficiază de sprijinul şi al altor organizaţii din ţară, din Moldova şi Ardeal, susţin sursele citate.

Sursele citate au precizat că filialele PNL din Sud intenţionează să susţină şi un candidat care să fie propus pentru poziţia de secretar general. În urma discuţiilor de luni cu Iohannis s-a convenit că alegerea secretarului general al PNL se va realiza după congresul partidului, optându-se pentru varianta în care acesta este propus de preşedintele PNL şi validat de Biroul Politic Naţional. Iniţial, Iohannis anunţa că doreşte ca inclusiv funcţia de secretar general să fie aleasă la congres.

Cei interesaţi de această poziţie ar fi liderul PNL Ilfov, Marian Petrache , şi liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu .

Pe de altă parte, deputatul PNL Ludovic Orban , care şi-a retras candidatura la şefia PNL anunţând că îl sprijină pe Iohannis, riscă să rămână fără susţinere pentru a ocupa vreo poziţie de conducere în partid. Toată lumea ştie însă că Orban urmează să fie client la DNA în Dosarul Transalpina.

Majoritatea actualilor vicepreşedinţi executivi ai PNL din regiunea Sud intenţionează să-şi depună candidatura pentru un nou mandat.

Cele 17 organizaţii cumulează aproximativ 600 de delegaţi din cei 1.542 care sunt convocaţi la congresul partidului, însă în acest calcul al liderilor PNL nu a fost contabilizat numărul delegaţilor organizaţiilor de sector din Bucureşti, care cumulează în total 199 de voturi.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?