A plecat STĂPÂNUL, pleacă și SLUGOIUL!

A plecat STĂPÂNUL, pleacă și SLUGOIUL!

Slugoiul Tiberiu Nițu, rămas fără stăpâni, a început să facă actele de retragere la bază! Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a decis marți ca procurorul general al României, Tiberiu Niţu, să-şi continue activitatea după încetarea mandatului de şef al Ministerului Public, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti! 

Ordinea de zi a Secţiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost suplimentată marți cu o solicitare trimisă de Tiberiu Niţu, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, “prin care solicită continuarea activităţii într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la încetarea mandatului în funcţia de conducere deţinută”.

Direcţiei resurse umane şi organizare a făcut o notă în acest sens, iar Secţia a încuviinţat solicitarea Procurorului General. Soţia lui Tiberiu Niţu, Silvia Niţu, este procuror la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti. 

Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu au fost numiţi în mai 2013, iar mandatele lor expiră după trei ani. Potrivit Legii nr. 303/2004, propunerile ministrului Justiţiei sunt transmise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii, iar numirea în funcţie se face de Preşedintele României. În 2012, cei doi au fost propuşi de Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, şi numiţi, prin decret prezidenţial, de fostul şef al statului Traian Băsescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...