A rămas ca Tăriceanu/Traian Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

A rămas ca Tăriceanu/Traian Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Traian Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Anunțul a fost făcut, la finalul ședinței Biroului Permanent de luni, de vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD)

”Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent în legătură cu invitarea președintelui Traian Băsescu la această sesiune solemnă. La discuțiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a răspuns domnul președinte Tăriceanu, argumentând motivele pentru care domnia sa nu a făcut această invitație. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot și s-a aprobat cu șase voturi «pentru» și două voturi «împotrivă» ca în această problemă decizia să aparțină exclusiv președintelui Senatului, care, de altfel, a și semnat toate invitațiile care au fost înaintate până acum pentru participanții la această sesiune solemnă”, a spus el.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe președintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Ulterior, Dumitru Oprea a anunţat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitării preşedintelui Băsescu la aniversarea Senatului.

Încercarea de convocare miercuri a unei şedinţe a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitării preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor BP.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?