Alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Deputaţilor ne vor costa peste 2 milioane de euro

Alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Deputaţilor ne vor costa peste 2 milioane de euro

O parte din aceşti bani vor fi alocaţi Ministerului Afacerilor Interne, respectiv instituţiilor prefectului, IGPR, IGJR, IGSU, IGPF, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, precum şi Aparatului central al MAI, potrivit Agerpres.

O altă parte din bani va fi pusă la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În Hotărârea de guvern se mai specifică şi faptul că desfăşurarea votării la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat poate avea loc în aceleaşi imobile în care se va desfăşura votarea pentru euroalegeri, cu condiţia ca aceste două procese de votare să se desfăşoare în spaţii sau camere distincte.

Totodată, actul normativ prevede că membrii BEC, cei ai birourilor electorale de circumscripţie, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 85 de lei. Tot ca indemnizaţie pe zi de activitate, membrii secţiilor de votare vor primi câte 65 de lei.

HG privind alegerile parţiale din 25 mai prevede că membrilor BEC şi membrilor birourilor electorale de circumscripţie li se asigură câte 10 lei în fiecare zi de activitate pentru "băuturi răcoritoare, cafea şi gustări", aceeaşi sumă şi cu acelaşi scop asigurându-li-se, în ziua votului, şi membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalului MAI care asigură paza secţiilor de votare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”