Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr, VIZAȚI de CONTROALELE Fiscului pentru averi

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr, VIZAȚI de CONTROALELE Fiscului pentru averi

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se numără printre cei 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, în cadrul „Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“, care presupune verificarea la sânge a românilor care afişează averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate, au declarat, pentru „Adevărul“, surse din cadrul ANAF.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr vor fi notificaţi de Agenţia Naţională de Administrare Ficală (ANAF) cu privire la începerea verificării fiscale şi li se va solicita să aducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli. În acest scop, cei doi vor completa câte o declaraţie de patrimoniu (similară cu declaraţia de avere) şi vor aduce o serie de documente justificative privind veniturile realizate. Dacă aceştia dovedesc că veniturile în baza cărora s-au făcut anumite cheltuieli (achiziţii de imobile, autoturisme etc) au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de încetare a procedurii de verificare. În caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile. Dacă cei doi contribuabili vizaţi de verificarea fiscală nu depun declaraţia de patrimoniu şi venituri în termen de 60 de zile de la primirea avizului de la Fisc, ei riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr au fost căsătoriţi în perioada 2006-2013, iar presa tabloidă scria la momentul divorţului că au de împărţit o avere semnificativă. Cei doi artişti vor fi supuşi verificării fiscale individuale. Andreea Marin, care a prezentat ani la rând emisiunea „Surprize, Surprize“ de la TVR 1, a fost una dintre vedetele tv care au câştigat foarte mulţi bani de-a lungul carierei. Pe lângă salariu, aceasta şi-a rotunjit considerabil veniturile şi din firmele pe care le avea, printre care una de consultanţa şi organizări de evenimente. Ştefan Bănică Jr este cântăreţ, prezentator TV, actor de film şi de teatru, iar presa a scris de foarte multe ori despre sumele importante pe care acesta le încasează pentru concertele pe care le susţine. Ştefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai iubiţi artişti din România şi reprezintă un adevărat brand, cu 53 de concerte de Crăciun sold-out, susţinute la Sala Palatului din 2002 şi până în prezent, peste 255.000 de spectatori doar la concertele de Crăciun, cu 15 discuri de autor lansate, vândute în peste 500.000 de exemplare, cu o carieră de peste 25 de ani în muzică, teatru, film şi televiziune.

Presa a scris în mai multe rânduri că Ştefan Bănică Jr este artistul cu cel mai mare onorariu la un concert. Ştefan Bănică Jr deţine mai multe firme, printre care una cu activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, dar şi una în domeniul imobiliar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

5 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA