Antena3 şi PSD au făcut mişcare de manipulare la Cotroceni/ Acţiunea s-a încheiat-LIVE TEXT-VIDEO

Antena3 şi PSD au făcut mişcare de manipulare la Cotroceni/ Acţiunea s-a încheiat-LIVE TEXT-VIDEO

Pesedişti şi antenişti au început  mişcarea de manipulare de la Cotroceni. Au fost incidente. Vedetele postului de televiziune condus de Dan Voiculescu susţin că preşedintele României este vinovat de faptul că "Felix" a ajuns după gratii, dar şi pentru că sediul Antena 3 este pus sub sechestru. Pentru a nu intra sub incidenţa legislaţiei privind protestele publice, vedetele Antena 3 spun că invită publicul la ”o plimbare”. Pentru a convinge cât mai mulţi telespectatori să se alăture protestului, Antena 3 a apelat şi la persoane ajutate de-a lungul timpului prin fundaţiile lui Voiculescu. De asemenea, au fost atrase în isteria evacuarii şi persoane foarte cunoscute cum este actriţa Draga Olteanu Matei. Mai mulţi reporteri au fost înjuraţi de zombi. PSD are reprezentanţi printre plimbăreţi.

Jurnaliștii B1 TV, atacați și înjurați de manifestanții adunați la protestul Antenei 3 (VIDEO)

 19:35 Grupul de protestatari pleaca si din fata Palatului Cotroceni, de la intrarea Marinescu. Pe trotuar, sub gardul Cotrocenilor, vedeta Antenei 3 Razvan Dum sta sa se fotografieze alaturi de cativa manifestanti, senatorul PSD Serban Nicolae fiind pe post de fotograf de ocazie. Circulatia rutiera inca nu s-a reluat in zona.
 19:23 "Afirmativ, daca au plecat da drumul si la trafic", se auzea din statia emisie-receptie a unui politist de la circulatie pe Bd. Marinescu. Bulevardul este ocupat in continuare de cateva sute de manifestanti, care incep insa sa plece.
 19:18 Dupa 2 ore de blocaj, au inceput sa circule troleibuzele in zona Gradinii botanice. Bd. Marinescu si Eroii sanitari sunt in continuare blocate, cateva sute de manifestanti ramanand in centrul intersectiei, in fata Palatului Cotroceni. 

19:10 In continuare, circulatia este blocata pe cel putin 3 bulevard: Cotroceni, Gheorghe Marinescu si Eroii sanitari. La intrarea in Palatul Cotroceni dinspre Bulevardul Gheorghe Marinescu, circa 1.000 de protestatari scandeaza lozinci anti-prezidentiale: "La puscarie, Basescu la puscarie!", "Jos Basescu!", "Iesi afara, javra ordinara!"si ii adreseaza insulte sefului statului. Intrarea in curtea Palatului Cotroceni este aparata de un cordon de jandarmi, in zona aflandu-se si politisti si jandarmi. De asemenea, pot fi observati si ofiteri SPP in civil.
19:01 La protest s-a scandat "Jos Basescu!", insa presedintele nu se afla la Palatul Cotroceni, duminica fiind zi nelucratoare.

 18:55 O parte dintre protestatari au început să plece, însă un grup compact a ramas inca la Palatul Cotroceni, in zona Marinescu, unde blocheaza circulatia rutiera. In continuare, spre Bulevardele Eroii Sanitari si Gheorghe Marinescu, carosabilul este blocat si nu circula niciun mijloc de transport. In intersectii pot fi vazuti si politisti de la circulatie, precum si jandarmi. In zona a venit si o ambulanta SMURD.

18:37 O parte din partcipanţi, avandu-l pe Mircea Badea in frunte, s-a deplasat totuşi la Palatul Cotroceni, în faţa intrării de la Platoul Marinescu, unde scandează "Jos Băsescu!", "Demisia" si "Ieşi afară, javră ordinară".

18.25 Mircea Badea a declarat închis evenimentul, repetând obsesiv că sunt foarte, foarte mulţi oameni. În realitate, la Plimbarea Libertăţii iniţiată de Antena3 n-au participat mai mult de 2500 de oameni în momentul de vârf. Cel puţin 300 au fost aduşi cu autocare, ,,din teritoriu'', de PSD.

18:18 Potrivit Mediafax, la protestul de duminică iau parte circa 2.000 de persoane, în majoritate pensionari. La Antena3 sunt anunţaţi peste 4500.
 18:16 Circulatia continua sa fie blocata in reajma Gradinii Botanice.

1815 Se scandează ”Gâdea președinte, că el nu ne minte!”

18:06 La protest au venit europarlamentarul Mircea Diaconu, Codrin Ştefănescu, secretar general-adjunct PSD, şi senatoarea PC Cristiana Anghel.

18.03 În timp ce se scandează Jos Băsescu!, Monica Ghiurco, angajată a TVR, dă declaraţii cu caracter politic despre ce vor trebui să facă oamenii la vot că să nu mai fie condamnaţi oameni nevinovaţi.. Se scandează Să vină Ponta la putere!

17:55 Toate mijloacele de transport in comun sunt blocate la Gradina Botanica pe Soseaua Cotroceni, iar unii dintre trecatori le cer socoteala politistilor din zona cu privire la blocajele de circulatie. Politistii le raspund ca mitingul nu e autorizat, iar circulatia se va debloca "cand se va elibera".

15:53 Coloana de manifestanti a inconjurat Palatul Cotroceni si a revenit la Poarta Leu, spre Gradina Botanica, unde s-a oprit.  Un sofer care ii chestiona pe jandarmi, nemultumit ca unele strazi au fost blocate fara un anunt prealabil, a fost insultat de doi manifestanti pro-Antena 3: "Bah, hotule! Ce te intereseaza, bah, pe tine de autorizatie? Ai masina fiindca furi."

17.40 Traficul rutier este blocat și pe Bd. Gheorghe Marinescu, un grup masiv de protestatari fiind staționat, în prezent, la intrarea pricnipală a PalatuluI Cotroceni. La intersecția cu Șoseaua Cotroceni a venit și realzatoarea Antena 3 Dana Grecu și fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu

Context

Amintim că oamenii nu au autorizaţie de protest în zonă. Se urlă, se înjură şi se loveşte la Palatul Cotroceni.  Vedetele postului de televiziune condus de Dan Voiculescu susţin că preşedintele României este vinovat de faptul că "Felix" a ajuns după gratii, dar şi pentru că sediul Antena 3 este pus sub sechestru. Pentru a nu intra sub incidenţa legislaţiei privind protestele publice, vedetele Antena 3 spun că invită publicul la ”o plimbare”. Pentru a convinge cât mai mulţi telespectatori să se alăture protestului, Antena 3 a apelat şi la persoane ajutate de-a lungul timpului prin fundaţiile lui Voiculescu. De asemenea, au fost atrase în isteria evacuarii şi persoane foarte cunoscute cum este actriţa Draga Olteanu Matei.

Tuturor li s-a spus că protestul este provocat de iminenta evacuare a Antenei 3 din clădirea Grivco şi presupusa confiscare a televiziunii, o minciună pur şi simplu pentru că instanta nu a dispus confiscarea Antena 3 şi schimbarea proprietarului sediului televiziunii nu produce evacuarea. Telespectatorii, persoanele ajutate de-a lungul timpului de fundaţiile lui Voiculescu şi persoane publice cunoscute sunt cu toţii minţiţi pur şi simplu pentru a obţine efectul scontat: isterie publică.

17:34 Un reprezentant al Jandarmeriei, Anca Boicescu, a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1TV ca pe langa dispozitivul de jandarmi aferent zonei Cotroceni, au mai fost trimisi jandarmi pentru a face fata situatiei. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a refuzat sa dea o estimare a contingentului de jandarmi mobilizat, invocand ratiuni de securitate.

17:32 Manifestanţii au blocat Şoseaua Panduri pe sensul care merge de la Academia Militara catre Cotroceni.

17.27 Pe ecranulAntena3 se titrează, România, la plimbarea libertăţii

17.24 În pofida sprijinului PSD la acţiune participă in jur de 700 -800 de persoane, potrivit estimărilor Jandarmeriei. Aceătia s-au deplasat o vreme pe carosabil, după care, la apelul lui Mircea Badea, s-au adunat pe trotuar, indreptandu-se dinspre Eroilor spre Academia Militara. Se scandeaza "Jos Basescu" si "Antena 3 e aici".

17.17 Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina AndronesCu, senator PSD, se află în platoul Antenei3, de unde se transmite evenimentul de la Cotroceni

17.15 Atât Realitatea TV cât şi B1TV anunţă că un jurnalist B1TV ar fi fost agresat de protestatari şi că un alt reporter a fost îmbrâncit. Antena 3 nu menţionează nimic de existenta vreunui episod violent. Traficul in zonă este închis. La faţa locului se află contingente de jandarmi- foto

17.10. Se strigă Jos Băsescu!

17.05 Pe post se spune că oamenii au venit pentru că aşa au crezut ei, deşi Antena3 a difuzat, două zile la rând, un mesaj-promo cu titlul "Plimbarea Libertaţii 10 august"

"Din 7,4 milioane de voturi v-au fost furate. Noi am luptat şi am protestat în jurul Palatului Cotroceni. Am fost prea puţini şi tocmai de aceea abuzurile au continuat. Astăzi Antena 3 e confiscată, victimă a unui abuz uriaş. Aţi demonstrat de fiecare dată că sunteţi cu noi. Noi ne plimbăm duminică de la ora 5 in jurul Palatului Cotroceni. Voi ce faceti?"





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”