Antepronunţare de ministru al justiţiei/Cazanciuc, despre plângerea lui Iohannis la DNA: Divergenţele politice nu trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale

Antepronunţare de ministru al justiţiei/Cazanciuc, despre plângerea lui Iohannis la DNA: Divergenţele politice nu trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, în legătură cu plângerea formulată de Iohannis la DNA pe numele lui Dragnea, pentru iniţierea OUG 55 privind migraţia aleşilor locali, că nu crede că divergenţele politice trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale.

"Cred că există căi tot politice de a rezolva atunci când avem conflicte politice, nu prin intermediul justiţiei. Am spus şi în Parlament, acum două zile, am făcut un apel la clasa politică în această perioadă, să nu introducem justiţia în disputele politice. (...) Dacă avem divergenţe politice, sunt căi tot politice de a le rezolva", a spus Robert Cazanciuc la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, întrebat despre sesizarea DNA de către preşedintele PNL în cazul lui Liviu Dragnea , pe care îl acuză de abuz în serviciu pentru OUG 55.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus marţi o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva vicepremierului Liviu Dragnea , pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Plângerea penală depusă la DNA a fost semnată de Klaus Iohannis , principala acuzaţie fiind cea de abuz în serviciu, "împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal".

Iohannis reclamă faptul că "au fost aduse vătămări" prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Klaus Iohannis a explicat că plângerea penală este "ultima soluţie pentru a găsi explicaţii" în privinţa acestui act normativ, în condiţiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicaţii.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /