Apartamentul de lux al Dacianei Sârbu are miros de bani chinezeşti/Dan Andronic, posibil intermediar

Apartamentul de lux al Dacianei Sârbu are miros de bani chinezeşti/Dan Andronic, posibil intermediar

La momentul cununiei civile dintre Daciana Sârbu şi Victor Ponta, consumată în Republica Populară Chineză, în anul 2007, Daciana avea un apartament de lux, de 292 mp într-o zonă de top a Bucureştiului, pe strada Popa Savu, în zona Charles de Gaulle. Victor Ponta îşi pierduse apartamentul în urma divorţului. Însă porumbeii nu s-au mutat în căsoiul de 300 de mp. Au ,,cumpărat'' un alt apartament, de 167 mp într-un complex rezidenţial deţinut de un om de afaceri cu conexiuni chinezeşti. Apartamentul a fost trecut în acte tot pe numele Dacianei. Care, de ochii lumii, şi-a luat un credit la Banca Transilvania. Pentru a ,,plăti'' acest apartament. În paralel cu creditul însă, a încheiat şi un contract de închiriere pentru căsoiul de 300 mp, care, ce să vezi, acoperea taman valoarea ratei pe care trebuia să o achite lunar la bancă. Asta până în 2011 când a vândut căsoiul de 292 mp cu 350.000 de euro. În plină criză. Unei anume Maria Savin, ,,mama celui care a dat de fapt banii'' aşa cum a declarat chiar Daciana Sârbu. Nici cine este acest Savin nu se ştie.

Imperiul imobiliar Ponta&Sârbu din “Central Residential Park S.A.”

Apartamentele cumpărate de premierul României au fost construite de firma lui Dan Andronic (EvZ & B1TV) și de apropiații Elenei Udrea, lui Dorin Cocoș și Dumitru Creștin. Cu totul ,,întâmplător'', autorul articolului din EVZ despre vizita lui Iohannis la GRIVCO, cu declaraţia lui Codruţ Sereş, este acelaşi Dan Andronic.

În ianuarie 2007, soția premierului, Daciana Sârbu, semna un precontract de vânzare-cumpărare cu “Central Residential Park S.A.”, unde acționar majoritar era “NIRO ’95 Impex” (firma lui Nicolae Dumitru, patronul imperiului comerical Dragonul Roșu), iar în 20 decembrie 2007 cumpăra cu 766.000 RON un apartament de lux de 167 mp în acel cartier.

În 2009, Ilie Sârbu achiziționa la rându-i un apartament de lux în “Central Residential Park”.

În 2012, cu două luni înainte de a fi nominalizat șef al Guvernului, Victor Ponta a achiziționat încă un apartament de lux în același cartier. Achiziția nu s-a făcut direct, de la dezvoltatorul cartierului, ci după ce apartamentul mai întâi a fost trecut prin firma “G&F Real Estate and Constructions SRL”, conform datelor de la ANCPI și de la Arhiva Garanțiilor Mobiliare. “G&F” este o firmă cu acționariat obscur, fiind deținută din momentul înființării (în 2006), până cu 9 luni înainte de trecerea aparatamentului în proprietatea președintelui PSD, de un off-shore cu acționariat “total opac” din Panama, numit “Sthemko Holding INC”. În vara lui 2011, acțiunile deținute de offshore-ul “Sthemko” în cadrul “G&F” au fost cedate unuia dintre directorii offshore-ului Panamez, un cetățean grec la fel de obscur, pe nume Giorgios Chatzigiannis, ale cărui referințe identificabile sunt doar că e reprezentantul “la vedere” al mai multor off-shore-uri din paradisul fiscal Republica Panama.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”