Ati minţit poporul cu televizorul




Ati minţit poporul cu televizorul

 Nu-ți trebuie prea multă perspicacitate să-ți imaginezi dimensiunile tulburărilor publice pe care încearcă să le provoace echipa de realizatori a Antenei 3. Cu misiunea asumată de a salva existența singurului canal de televiziune liber, independent, vajnic slujitor al adevărului, pus în totalitate în slujba celor mulți și năpăstuiți, într-un cuvânt ”Antena 3”, ei cheamă o lume întreagă să iasă în stradă la un asalt necruțător împotriva ”Justiției băsiste” și a președintelui țării.

Nu pun în discuție felul în care ei se văd și auto-evaluarea pe care și-o fac. Personal, mi se pare de domeniul grotescului (mă întreb dacă oamenii aceștia mint cu nerușinare pentru a onora în continuare ”fișa postului”, sau dacă nu cumva judecata lor chiar a ajuns să sucombe otrăvită de propriile minciuni), problema de fond care trebuie însă clar evidențiată este că toată disperarea și toată luptă la care cheamă lumea să se angajeze alături de ei este construită pe (încă) o minciună flagrantă: ”ANTENA 3 CONFISCATĂ!”.

Cu aerul și cu tonul unor disperați care au fost puși la zid, în fața plutonului de execuție, ei mint orice om de bună credință dispus să creadă că de la o oră la alta postul își va înceta emisiune, că aparatura va fi aruncată în stradă și că angajații Antenei vor îngroșa de mâine rândul șomerilor. În fapt, confiscat a fost imobilul, clădirea, zidurile în interiorul cărora au lucrat până acum și pentru care i-au plătit chirie proprietarului ICA/Dan Voiculescu – același imobil în care își vor putea continua activitatea ca chiriași ai noului proprietar: statul român. Nu există niciun cuvânt în sentința care îl condamnă pe Dan Voiculescu care ar putea fi citit ca o minimă amenințare la funcționarea liberă a postului de televiziune. Încercarea de victimizare, dramoleta regizată să provoace convulsii celor slabi de înger nu este decât o încercare grosolană de manipulare!.

”Ați mințit poporul cu televizorul!”, la începutul anilor ’90, a fost strigătul de revoltă al oamenilor, când au descoperit în ce a transformat FSN/PSDR ceea ce se spera să devină postul național de televiziune – ”Mințiți poporul cu televizorul!” este felul în care niște oameni iresponsabili își imaginează că se mai pot pune azi în calea funcționării libere a Justiție.

Indiferent de motivele pentru care o fac, slugi sau orbi, îndemnul celor de la Antena 3 îi descalifică și trebuie respins cu fermitate.


Radu F. Alexandru


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale