Bacău/ Sechestru pe averea lui Stavarache. Procurorii vor să recupereze 2.39 milioane de lei, luaţi şpagă de primarul Bacăului

Procurorii DNA au cerut punerea sechestrului pe bunurile aflate pe numele primarului Romeo Stavararche, acuzat de luare de mită şi în stare de arest pentru încălcarea măsurilor impuse prin control judiciar. Faţă de cererea de sechestru, Romeo Stavarache a formulat contestaţie, care se va judeca mâine, de la ora 11, la Curtea de Apel din Bacău. În cazul în care Stavarache va fi găsit vinovat de instanţă, statul îi va vinde o parte din bunuri pentru recuperarea a 2,39 milioane de lei, luaţi ilegal de edil, drept mită.

Romeo Stavarache are împreună cu soţia declarate patru terenuri, în Bacău dar şi în comuna Agăş. Tot în declaraţia de avere se regăseşte casa de 252 de metri pătraţi construiţi, salariul din ultimul an, de 48 de mii de lei, dividente de 2785 de lei, iar soţia Ana Maria, 2122 de lei dar şi îndemnizaţia de 35 951 de euro luată de la Comitetul Regiunilor de la UE, funcţie pe care a fost impus politic. Din declaraţia de avere nu rezultă însă sume decontate din bani publici, pentru deplasările regulate în Uniunea Europeană, aşa cum sunt menţionate de preşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Benea.

 adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă