Băsescu: Consiliul Naţional al Audiovizualului a devenit o cangrenă în rândul instituţiilor statului

Băsescu: Consiliul Naţional al Audiovizualului a devenit o cangrenă în rândul instituţiilor statului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, despre Consiliul Naţional al Audiovizualului, că a devenit o "cangrenă în rândul instituţiilor" şi că este un eşec al mandatelor sale faptul că nu a reuşit depolitizarea instituţiilor de control.

Băsescu: Consiliul Naţional al Audiovizualului a devenit o cangrenă în rândul instituţiilor statului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Niciodată CNA nu a fost atât de aservit politic cum este acum", a declarat Traian Băsescu la B1 TV .

Preşedintele a afirmat despre Consiliul Naţional al Audiovizualului că a devenit o "cangrenă în rândul instituţiilor statutului".

Despre o eventuală reglementare a Internetului de către CNA, preşedintele a spus că preşedinta Consiliului, Laura Georgescu, "a spus-o doar aşa, să îşi arate slugărnicia faţă de Victor Ponta ".

"A spus «noi o să controlăm şi Internetul, Victoraş, ca să nu îţi mai spună nimeni de barcă, de plagiat, de corupţie, de nimic». Nu cred că se va ajunge aici în România, mai sunt şi alte instituţii care au un cuvânt de spus în asigurarea democraţiei, dar este clar că CNA este o instituţie cangrenată politic", a mai afirmat şeful statului.

El a adăugat că la fel sunt şi administraţiile locale şi ANAF. "Trebuie să lucrăm să curăţăm aceste instituţii, să le depolitizăm. Şi am spus, este un eşec al mandatelor mele, nu am reuşit nici măcar în timpul guvernului Boc să conving la depolitizarea instituţiilor de inspecţie şi control", a mai declarat Traian Băsescu, referindu-se la ANAF, ANPC sau ANSVSA.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?