Băsescu: Consiliul Naţional al Audiovizualului a devenit o cangrenă în rândul instituţiilor statului

Băsescu: Consiliul Naţional al Audiovizualului a devenit o cangrenă în rândul instituţiilor statului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, despre Consiliul Naţional al Audiovizualului, că a devenit o "cangrenă în rândul instituţiilor" şi că este un eşec al mandatelor sale faptul că nu a reuşit depolitizarea instituţiilor de control.

Băsescu: Consiliul Naţional al Audiovizualului a devenit o cangrenă în rândul instituţiilor statului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Niciodată CNA nu a fost atât de aservit politic cum este acum", a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Preşedintele a afirmat despre Consiliul Naţional al Audiovizualului că a devenit o "cangrenă în rândul instituţiilor statutului".

Despre o eventuală reglementare a Internetului de către CNA, preşedintele a spus că preşedinta Consiliului, Laura Georgescu, "a spus-o doar aşa, să îşi arate slugărnicia faţă de Victor Ponta".

"A spus «noi o să controlăm şi Internetul, Victoraş, ca să nu îţi mai spună nimeni de barcă, de plagiat, de corupţie, de nimic». Nu cred că se va ajunge aici în România, mai sunt şi alte instituţii care au un cuvânt de spus în asigurarea democraţiei, dar este clar că CNA este o instituţie cangrenată politic", a mai afirmat şeful statului.

El a adăugat că la fel sunt şi administraţiile locale şi ANAF. "Trebuie să lucrăm să curăţăm aceste instituţii, să le depolitizăm. Şi am spus, este un eşec al mandatelor mele, nu am reuşit nici măcar în timpul guvernului Boc să conving la depolitizarea instituţiilor de inspecţie şi control", a mai declarat Traian Băsescu, referindu-se la ANAF, ANPC sau ANSVSA.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...