Băsescu, la Chişinău: Cât mai trăim cum au decis ei?

Băsescu, la Chişinău: Cât mai trăim cum au decis ei?

Traian Băsescu a declarat că România şi R. Moldova sunt două state independente, pentru că aşa au hotărât "doi criminali", Stalin şi Hitler, întrebându-se cât vor mai continua moldovenii şi românii să trăiască cum au decis cei doi şi dacă n-ar fi mai bine să fie uniţi, în contextul agresivităţii Rusiei.

"Zilele trecute am sărbătorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Astăzi suntem două state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodată, ci a fost hotărât de doi criminali – Stalin şi Hitler şi consfinţit de Molotov şi Ribbentrop. Oare cât timp vom continua să trăim cum au decis Stalin şi Hitler? Luând în considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului este să fie împreună, uniţi? Este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit să cutezăm a gândi la unirea dintre cele două ţări. Dar cu certitudine este momentul să ne gândim la alternative", a declarat, joi, fostul preşedinte Traian Băsescu, aflat în vizită la Chişinău, relatează Ziarul de Gardă.

Fostul şef al statului a precizat că mai există şi soluţia de a merge împreună în Uniunea Europeană. "Trebuie să ne gândim care este soluţia cea mai bună pentru garantarea propriei noastre securităţi, luând în considerare evoluţiile din regiunea Mării Negre, care a devenit în ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume", a spus Băsescu.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului "Ştefan cel Mare".

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat, joi, la Reşedinţa de stat, lui Traian Băsescu Ordinul "Ştefan cel Mare", "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei