Băsescu: Ponta, cel mai mare rău pentru România. Iohannis nu e mai breaz, dar nu e cel mai mare rău

Băsescu: Ponta, cel mai mare rău pentru România. Iohannis nu e mai breaz, dar nu e cel mai mare rău

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că Victor Ponta este cel mai mare rău care se poate întâmpla României, menţionând că nici Klaus Iohannis nu este mai breaz, dar măcar nu este cel mai mare rău, el adăugând că îşi doreşte ca actualul premier să nu câştige.

Întrebat cine va câştiga preşedinţia României, preşedintele a răspuns la Realitatea TV: "Nu aş vrea să o fac pe prorocul, pot să vă spun ce îmi doresc foarte mult. Îmi doresc foarte mult ca Ponta să nu ajungă preşedintele României. Nu pentru că aş avea ceva cu el, dar Ponta va fi o calamitate şi vine cu toată liota de corupţi şi oameni ahtiaţi să pună sub control justiţia, serviciile de informaţii, să le pună la cheremul PSD-ului".

El a mai arătat că "ar fi un dezastru pentru România prezenţa la Cotroceni a lui Victor Ponta într-un moment în care justiţia nu este suficient de consolidată şi lucrurile nu sunt ireversibile în raportarea justiţieif"aţă de infracţionalitate şi faţă de relaţia cu partidele".

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că asta nu înseamnă că este un adept al lui Iohannis. "El reprezintă un partid, PNL, care a fost părtaş la toate acţiunile împotriva statului de drept", a adăugat Băsescu, spunând că cu greu îl va uita pe Klaus Iohannis cum se plimba prin Bucureşti ca "premierul de la Grivco, cu Geoană şi Antonescu de mână".

"Ponta este cel mai mare rău care s-ar face României, nici Iohannis nu-i mai breaz, dar măcar nu este cel mai mare rău care se poate face României. Candidatul meu, însă, este Elena Udrea", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că primul tur al alegerilor va fi câştigat de Victor Ponta. "Eu sper să piardă turul doi, dar sper din tot sufletul să piardă în turul doi Victor Ponta, că aşa un premier, nu ne putem lipsi de el, să îl lăsăm premier", a comentat Băsescu, râzând, posibilul rezultat la alegerile prezidenţiale, în viziunea sa.

Întrebat ce premier vede după alegeri, Băsescu a spus că este hazardat să facă acum o nominalizare. "Mi-aş dori ca cel puţin până pe 17 noiembrie, premier validat şi prin rezultatul votului din 16 noiembrie să fie Victor Ponta", a spus Băsescu, râzând.

El a continuat: "Să rămână premier, că nu putem să ne oprim din guvernarea catastrofală, ea trebuie menţinută".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului