Băsescu respinge legea privind managementul instituţiilor publice de cultură. Legea i-ar fi fost favorabilă lui Mircea Diaconu

„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 stabileşte condiţiile pe care o persoană fizică trebuie să le îndeplinească cumulativ pentru a putea îndeplini calitatea de manager al instituţiilor publice de cultură. Printre aceste condiţii, la litera f), este prevăzută obligaţia instituită în sarcina viitorului manager al unei instituţii publice de cultură de a <<nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România>>. Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013, prin punctul 2, înlătură această obligaţie instituită în sarcina viitorului manager“, se arată în motivarea preşedintelui.

Şeful statului cere eliminarea acestui articol. „Pentru evitarea creării unui posibil conflict de interese care ar putea exista în situaţia în care managerul unei instituţii publice de cultură ar deţine o altă funcţie de conducere în cadrul unei instituţii, cu atât mai mult cu cât această funcţie presupune şi gestionarea eficientă a banului public, opinăm că înlăturarea condiţiei prevăzute la Art. I punctul 3 litera f) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 nu este oportună“, mai spune Băsescu.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?