Băsescu transmite preşedintei Republicii Coreea condoleanţe, în urma accidentului de feribot

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedintei Republicii Coreea, Park Geun-hye, un mesaj de condoleanţe în urma tragicului accident al feribotului "Sewol" la bordul căruia se aflau 475 de persoane, majoritatea elevi.

Traian Basescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Stimată doamnă Preşedintă, am aflat cu deosebită tristeţe despre tragicul accident al feribotului «Sewol» la bordul căruia se aflau 475 de persoane, dintre care majoritatea erau elevi de liceu. În aceste momente de grea încercare pentru poporul Republicii Coreea, vă rog să acceptaţi dumneavoastră şi familiile îndoliate sincere condoleanţe şi întreaga compasiune a mea personală şi a poporului român", se menţionează în mesajul transmis de preşedintele României.

"Vă rog să primiţi, stimată doamnă Preşedintă, profunda mea solidaritate şi asigurarea înaltei mele consideraţii", mai transmite şeful statului, conform comunicatului difuzat de Administraţia Prezidenţială.

Feribotul s-a scufundat miercuri dimineaţă la ora locală 09.00 (03.00 ora României), în timp ce se îndrepta spre insula Jeju, din sudul Republicii Coreea, iar printre pasageri se aflau 325 de de elevi de liceu, potrivit infomaţiilor transmise de AFP.

Până în prezent au fost găsite 25 de cadavre, potrivit bilanţului oferit în cursul nopţii de joi spre vineri de paza de coastă. Dintre cele 475 de persoane care se aflau la bord, dintre care peste 300 de liceeni, 179 au fost salvate. Sunt dispărute 271 de persoane.

Circa 500 de scafandri au fost mobilizaţi la faţa locului, dar curenţii puternici şi vizibilitatea redusă împiedică eforturile de a pătrunde în nava cu mai multe punţi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

4 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet