Băsescu transmite preşedintei Republicii Coreea condoleanţe, în urma accidentului de feribot

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedintei Republicii Coreea, Park Geun-hye, un mesaj de condoleanţe în urma tragicului accident al feribotului "Sewol" la bordul căruia se aflau 475 de persoane, majoritatea elevi.

Traian Basescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Stimată doamnă Preşedintă, am aflat cu deosebită tristeţe despre tragicul accident al feribotului «Sewol» la bordul căruia se aflau 475 de persoane, dintre care majoritatea erau elevi de liceu. În aceste momente de grea încercare pentru poporul Republicii Coreea, vă rog să acceptaţi dumneavoastră şi familiile îndoliate sincere condoleanţe şi întreaga compasiune a mea personală şi a poporului român", se menţionează în mesajul transmis de preşedintele României.

"Vă rog să primiţi, stimată doamnă Preşedintă, profunda mea solidaritate şi asigurarea înaltei mele consideraţii", mai transmite şeful statului, conform comunicatului difuzat de Administraţia Prezidenţială.

Feribotul s-a scufundat miercuri dimineaţă la ora locală 09.00 (03.00 ora României), în timp ce se îndrepta spre insula Jeju, din sudul Republicii Coreea, iar printre pasageri se aflau 325 de de elevi de liceu, potrivit infomaţiilor transmise de AFP.

Până în prezent au fost găsite 25 de cadavre, potrivit bilanţului oferit în cursul nopţii de joi spre vineri de paza de coastă. Dintre cele 475 de persoane care se aflau la bord, dintre care peste 300 de liceeni, 179 au fost salvate. Sunt dispărute 271 de persoane.

Circa 500 de scafandri au fost mobilizaţi la faţa locului, dar curenţii puternici şi vizibilitatea redusă împiedică eforturile de a pătrunde în nava cu mai multe punţi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet