Blaga, Gușă și Rareș Bogdan, TURNAȚI la DNA/Întâlnire de taină în Herăstrău!

Blaga, Gușă și Rareș Bogdan, TURNAȚI la DNA/Întâlnire de taină în Herăstrău!

La doar doua zile dupa ce s-au dezvaluit legaturile primejdioase pe care patronul Transferoviar, Calin Mitica le are atat cu politicieni si persoane publice din Romania, dar si cu „rezidenti” recunoscuti ai temutului FSB, serviciul secret de spionaj al federatiei Ruse, afaceristul clujean a si fost trimis in judecata de DNA. 

Iar cum dosarul ajuns acum in instanta este unul „beton”, probabil ca sansele de scapare ale fostului mecanic de locomotiva, care a incasat nu mai putin de 350 de milioane de euro  de la CFR doar pentru livrari si reparatii fictive de vagoane, sunt ca si inexistente. Lucru stiu si de Calin Mitica, nimeni altul decat varul celuilalt „nabab” al cailor ferate, Gruia Stoica, tinut si el in joc de glezne de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi. Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in incercarea de a indupleca, fie si intr-o oarecare masura, completul de judecata, influentul Calin Mitica a acceptat sa colaboreze cu procurorii, punand la dispozitia acestora unele dintre cele mai spectaculoase denunturi din ultima vreme. Ceea ce nu poate decat sa le dea frisoane apropiatilor sai colaboratori Vasile Blaga, Cozmin Gusa si Rares Bogdan. 

De–a lungul anilor, Calin Mitica a supt pur si simplu cat a vrut din bugetul firmei rivale, compania de stat CFR Calatori. Sute si sute de milioane de euro au fost astfel deturnate de la bugetul de stat in conturile firmelor controlate de fostul mecanic de locomotiva care a inceput sa-si construiasca actualul imperiu financiar dupa  ce a taiat si vandut la fier vechi sinele de cale ferata. Insa pana la dovedirea tuturor contractelor frauduloase dintre companii ca Transferoviar, Remarul 16 februarie Cluj -Napoca sau SIRV Brasov si falimentata CFR Calatori, procurorii anticoruptie au reusit totusi trimiterea in judecata a lui Calin Mitica, acuzat de dare de mita, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu, complicitate la dare de mita, complicitate la spalare de bani si complicitate la cumparare de influenta, toate infractiunile fiind comise in forma continuata. Astfel, prima piedica pusa carierei fulminante a lui Mitica a venit dupa ce acesta a dat mita 415.000 lei pentru a primi in schimb un contract de nu mai putin de 220 milioane lei pentru obtinerea ilegala a unui contract de revizie a trenurilor „Sageata Albastra”.

Trei dintr-o lovitura 

Dovezile din dosarul „Sageata Albastra” sunt prea zdrobitoare pentru ca Mitica sa le poata contesta cu succes in fata judecatorilor. Insa afaceristul clujean care se impauneaza ca a fost decorat cu cea mai inalta distinctie bisericeasca din Ardeal stie foarte bine ca din urma vine si un alt dosar, cel in care este coleg de lot cu unii dintre oamenii de incredere ai lui Viorel Hrebenciuc. Si cum „guzganul rozaliu” s-a „spovedit” deja fara rezerve in fata procurorilor, Mitica si- o fi facut la randul sau calculele sa recupereze terenul pierdut. Mai ales ca „mapa” sa  infractionala la care lucreaza acum procurorii creste pe zi ce trece. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, inainte de a fi trimis in judecata, in stare de libertate, ce-i drept, Calin Mitica a impuscat trei „iepuri” dintr-o lovitura. Ar fi vorba despre trei nume grele, care, intr-o forma sau alta, i-au fost alaturi afaceristului de-a lungul anilor. Desigur, dintre toti acestia, cel mai vulnerabil este acum Rares Bogdan, care s-a asociat cu Mitica in firma Clever Media. De altfel, cei doi au petrecut mai multe concedii de lux impreuna si surprizele in ceea ce-i priveste nu se opresc nici pe departe aici. 

Itele colaborarii dintre Calin Mitica si Rares Bogdan duc si la Cozmin Gusa

Mai ales ca, prin intermediul aceluiasi Rares Bogdan, itele combinatiilor lui Mitica duc si la Cozmin Gusa. Cel care, iata, desi face eforturi constante sa se prezinte drept un simplu analist, este rascolit de „amintirile” asocierii firmelor lui Mitica, via Rares Bogdan, cu postul TV condus de el. Si, desigur, ramane de aflat raspunsul la marea intrebare : daca Mitica a incasat atatea sute de milioane de euro de la buget, cati bani s-au intors la cei care i-au facut lipeala cu oficialitatile care l-au favorizat? Iar in acest triunghi al denunturilor pare a fi prins si Vasile Blaga. Cel a carui fiica, Agathe, nu se stie inca pe ce motive profesionale, a ajuns sa ocupe, fiind rasplatita cu o suma frumusica, functia de manager consilier la imperiul lui Mitica. Tata Vasile insa stie de ce !

Întâlnire de taină în Herăstrău 

Culmea este insa ca, in timp ce Mitica tocmai se apucase de dat cu subsemnatul la propriile „memorii” de afaceri, acesta a avut o intalnire de taina, pe o terasa de fite din Herastrau, cu asociatul sau,Rares Bogdan. Cel pe care, probabil, il vedea drept ultima sa salvare… Insa si mai interesant este faptul ca la aceasta agapa a participat si baronul pesedist Marian Oprisan, care la randul sau are mari probleme cu DNA-ul! Si uite cum se face hora mare si de ce este nevoie ca Laura Codruta Kovesi sa angajeze inca 76 de procurori, ca sa faca fata volumului de munca!  Cătălin TACHE





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...