Camera Deputaţilor a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor

Camera Deputaţilor a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor

Camera Deputaţilor a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor.
Camera Deputatilor a avizat, luni dupa-amiaza, cu 153 de voturi pentru, cererea DNA privind incuviintarea incepererii urmaririi penale a deputatului independent Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor. Valerian Vreme este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu in perioada in care a condus ministerul.

Senatorii jurişti au amânat decizia în cazul declanşării procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale a foștilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, implicați în dosarul Microsoft.

Comisia juridică a Senatului a amânat o decizie în acest caz pentru data de 28 octombrie.

Întrebată ce s-a întâmplat în şedinţa comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a spus: ”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”.

Biroul Permanent al Senatului a hotarât pe 1 octombrie sa inainteze Comisiei juridice copiile materialului probator si referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul fostilor ministri, dând un termen comisiei de 15 zile pentru intocmirea unui raport, care urmeaza a fi inaintat conducerii Senatului si apoi plenului. Biroul Permanent al Senatului a hotarât pe 1 octombrie sa înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator și referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri și a dat un termen comisie de 15 zile pentru întocmirea unui raport, care urmează să fie înaintat conducerii Senatului și apoi plenului.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru Ecaterina Andronescu se cere începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, pentru senatorul Serban Mihailescu, se cere începerea procedurii de urmărire penală pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani, iar pentru deputatul Valerian Vreme sub aspectul săvârşirii infractiunii abuz în serviciu în dosarul privind presupuse fapte de corupție în cazul mai multor contracte referitoare la licente IT de sute de milioane de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa