Ce JIGODII!/Senatorii au RESPINS înființarea Agenţiei Bunurilor Sechestrate! 34 de LIBERALI au votat ÎMPOTRIVĂ!/FOTO

Ce JIGODII!/Senatorii au RESPINS înființarea Agenţiei Bunurilor Sechestrate! 34 de LIBERALI au votat ÎMPOTRIVĂ!/FOTO

Ce jigodii! CONDAMNAŢII cu PREJUDICII mari răsuflă UŞURAŢI. Senatul a RESPINS proiectul legii privind Agenţia Bunurilor Sechestrate. În schimb, săptămâna trecută, aceleași jigodii au votat, cu două mâini și pe repede înainte, Legea PUMNULUI ÎN GURĂ inițiată de condamnatul Liviu Dragnea! 

Proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate a fost respins de Senat cu 66 de voturi "pentru", 6 abţineri şi 36 de voturi "împotrivă". Pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru, întrucât proiectul de lege are caracter organic. Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional. Săptămâna trecută, grupurile parlamentare au avut întâlniri pe această temă cu iniţiatorul - ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. 

Potrivit listelor de vot obtinute de HotNews.ro, pe langa faptul ca au fost multi absenti, au existat si voturi impotriva si abtineri din partea unor senatori PSD, UNPR si ALDE.

Rezultatul votului a fost astfel: 66 voturi pentru, 36 impotriva (dintre care 34 voturi impotriva ale liberalilor) si 6 abtineri. Pentru a fi adoptat, ar fi fost nevoie de 84 voturi pentru.

Din cei 82 de senatori ai grupului PSD, au absentat 16.

Senatorii grupului PSD care au votat impotriva:

Florinel Butnaru (PSD)
Marius Ovidiu Isaila (PSD)
Victor Mocanu (PSD)
Neagu Mihai (UNPR)
Ioan Iovescu (UNPR)

Senatorii grupului PSD care s-au abtinut:
Doina Elena Federovici
Gabriela Firea
Serban Nicolae
Florian Popa.

Firea a explicat ulterior ca ea impreuna cu Federovici au intrat in sala chiar inainte de vot si au crezut ca este vorba de proiectul de lege precedent. Acestea au informat imediat liderul de grup, insa votul nu a putut fi reluat.

Senatorul ALDE care a votat impotriva: Mihai Nita. De asemenea, de la ALDE au lipsit sapte senatori.

Proiectul de lege prevede înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiţiei.

Proiectul legislativ privind înfiinţarea unei agenţii specializate în recuperarea prejudiciilor provenite din infracţiuni va fi un instrument la îndemâna judecătorilor şi procurorilor pentru a contribui la o valorificare mai bună a bunurilor sechestrate sau aflate în diverse forme de procedură penală, "nu numai la valorificarea dar şi la gestionarea şi la evidenţierea lor", iar agenţia ar putea deveni funcţională la sfârşitul acestui an, declara ieri ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN