Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ce pregăteşte Guvernul pentru diaspora. Cum vor vota duminică românii din străinătate

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut, sâmbată, o vizită de lucru la Munchen, pentru evaluarea modului în care sunt aplicate măsurile vizând fluidizarea procesului de votare în turul II, el având întrevederi cu ambasadorul României în Germania şi cu parlamentarul federal Bernd Fabritius.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, Teodor Meleşcanu a făcut această vizită de lucru la Munchen, în Germania, "în vederea evaluării modului în care sunt aplicate măsurile decise de MAE şi care ţin de competenţele sale pentru fluidizarea procesului de votare în turul doi al alegerilor pentru Preşedintele României care are loc pe 16 noiembrie".

Ministrul Meleşcanu a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu, şi cu consulii generali ai României de la Munchen şi Bonn.

"În cadrul întrevederii au fost discutate măsuri pentru eficientizarea şi fluidizarea procesului de electoral în cadrul celor 5 secţii de votare organizate pe teritoriul Germaniei. Consulul General al României la Munchen, Anton Niculescu, a prezentat demersurile întreprinse de Consulatul General la Munchen în vederea fluidizării procesului electoral, şi anume: suplimentarea numărului de stampile şi cabine până la limita maximă, stabilirea unui flux unic cu intrare şi ieşire separate pentru secţia de votare, stabilirea unui parteneriat solid cu Poliţia bavareză pentru asigurarea normelor de securitate necesare, organizarea unei echipe de 30 de voluntari cu rol cheie în comunicarea cu cetăţenii şi distribuirea declaraţiilor pe proprie răspundere", se arată în comunicatul MAE.

Totodată, Teodor Meleşcanu a avut o discuţie cu parlamentarul federal Bernd Fabritius, preşedinte al Uniunii Saşilor Transilvăneni din Germania, ministrul de Externe folosind acest prilej pentru a face un apel la cetăţenii români care vor vota în Germania de a se prezenta din timp la vot şi a folosi toată perioada de 14 ore alocată votării.

Ministrul Meleşcanu, a subliniat, de asemenea, că MAE "a luat toate măsurile care ţin de competenţele sale legale pentru asigurarea unor condiţii bune pentru exercitarea dreptului de vot în străinătate de către cetăţenii români la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale", se menţionează în comunicat.

"În acest sens, l-a asigurat pe deputatul în Parlamentul Federal că infrastructura misiunilor diplomatice şi consulare unde s-au amenajat secţii de votare este pregătită cu personalul de sprijin şi cu logistica necesară pentru a putea răspunde exigenţelor unui proces electoral fluent în condiţii de legalitate, corectitudine şi neutralitate", precizează sursa citată.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

2 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

3 Semn NEGRU pentru Mafia PSD! Ce atribuții va avea Kovesi în calitate de procuror-șef european

4 CULISE / Care sunt cele cinci state care ar fi votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi

5 Imaginea Mafiei PSD! Detalii-ȘOC despre ÎMPRUMUTURILE Rovanei Plumb! Oameni buni, acești infractori au ÎNGROPA…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend