Cioloș, nu fi LAȘ, dă-l AFARĂ pe PUNGAȘ!

Cioloș, nu fi LAȘ, dă-l AFARĂ pe PUNGAȘ!

Decizie halucinantă și lașă a primului-ministru Dacian Cioloș după aflarea amănuntelor despre porcăriile de la ISU București, ținute până acum sub obroc, cu tupeu, de Raed Arafat! În loc să-l dea afară și pe el odată cu imbecilii burtoși din fruntea ISU, l-a pus să vină cu un plan de redresare! Toată munca eroică a lui Cătălin Tolontan, de a demonstra că bieții angajați, cu acceptul tacit al întregii conduceri a IGSU, inclusiv a lui Raed Arafat, se transformaseră în combinatori de sponsorizări din oameni puși să aplice legea, s-a dus pe apa sâmbetei! Arafat rămâne pe poziție. Cu tupeu ordinar, moștenit de la Ponta și PSD, cei care l-au cățărat în fruntea sistemului de urgență din România dăndu-i puteri de dictator. Sau Cioloș o aștepta un gest de onoare din partea lui Arafat? Adăugați la nesimțirea lui Arafat și lașitatea presei românești, ca să fie tabloul întreg!

Conducerea ISU a confirmat, miercuri dimineață, că știa de existența clubului Colectiv. Această confirmare vine după ce Raed Arafat afirmase chiar în noaptea tragediei de la Colectiv, dar și în zilele următoare, până miercuri dimineață, că acest club nu se află în baza de date a ISU. Mai mult, conform unui mail trimis de o firmă care se ocupă de organizarea unor evenimente, pompierii au fost invitați în clubul Colectiv cu 5 săptămâni înainte de tragedia în urma căreia și-au pierdut viața 60 de oameni. În această dimineață, conducerea ISU București a fost suspendată. 

Cătălin Tolontan a intrat în posesia unui mail care confirmă faptul că cei de la ISU știau de existența clubului Colectiv. Firma Emagic a trimis, pe 23 septembrie 2015, un fax către dispeceratul IGSU, prin care îi invitau pe pompieri la un festival ce se desfășura chiar în clubul Colectiv. ”Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri.

De asemenea, firma a precizat și numărul de participanți. ”La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară” fax de la firma Emagic către IGSU, 23 septembrie 2015.

Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situații de Urgență.

Ce s-a întîmplat mai departe? Pe 25 și 26 septembrie festivalul de muzică electronică PLUM a avut loc la clubul Colectiv și, alături, la etajul 1 al fabricii Pionierul, dar n-a venit nimeni de la pompieri. Raed Arafat a afirmat, imediat după tragedia din clubul Colectiv, că acest local nu exista în baza de date a ISU.

”La nivelul ISU, nu exista nici un document, nici o solicitare pentru autorizarea activității din locația respectivă” spunea Raed Arafat, pe 31 octombrie, dimineață. La numai o săptămână, procurorii DNA au scos la iveală faptul inspectorii ISU știau de existența clubului și chiar au făcut controale la Colectiv.

Ce a spus Dacian Cioloș

„Situaţia de la ISU Bucureşti arată că acolo sunt probleme structurale nu doar o situaţie punctuală. Sunt deficienţe care vor trebui corectate şi mă bucur că în programul de guvenare, fără să avem aceste elemente, am introdus obiectivul de a reforma ISU.

Aştept de la Raed Arafat în perioada imediat următoare un plan de reformă şi de restructurare la ISU, mai ales pe parte de prevenire, unde sunt sincope. Ce am aflat azi - şi Raed Arafat mi-a spus că a aflat aseară - cei de la ISU Bucureşti fuseseră informaţi de problemele de la Colectiv şi, în loc să meargă acolo, au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită – le-au spus ce să facă în loc să meargă să verifice.

Sunt aproape convins că nu e doar o situaţie singulară, aş vrea să văd în perioada imediat următoare un plan de acţiune pentru restructurarea ISU.

Vreau să mă asigur că, conducerea ISU Bucureşti este demisă şi că niciodată ei nu se mai pot întoarce, sunt nişte reguli la militari legat de procedura. Vreau sămă asigur că cei care au fost la ISU Bucureşti nu mai au ce căuta în sistem”, a declarat Dacian Cioloş, în şedinţa de Guvern.

Ancheta internă la ISU Bucureşti a fost dispusă noaptea trecută.

Măsura a fost luată în contextul în care, în 23 septembrie 2015, IGSU a primit un fax în care se cerea prezenţa unui echipaj al pompierilor în Colectiv, la un eveniment care urma să se desfăşoare acolo. Dezvăluirea este făcută în urma unei investigaţii a Gazetei Sporturilor pe blogul lui Cătălin Tolontan, tolo.ro. 

Cei de la IGSU au transmis faxul celor de la ISU Bucureşti, care trebuiau să asigure prezenţa echipajelor de pompieri la Colectiv, prezenţa care nu a avut loc.

În noaptea tragediei de la Colectiv, Raed Arafat şi pompierii au susţinut că nu ştiau de existenţa clubului Colectiv. 

"Până ieri nu avem informaţii că acolo aveau loc evenimente cu public numeros. La IGSU se solicita să se verifice primirea unei adrese de la un organizator de evenimente. Adresa a fost retransmisă a doua zi de la primire pentru luarea măsurilor care se impun. Am trimis un control la ISU Bucureşti să vedem ce s-a întâmplat cu acea hârtie. S-a confirmat că a fost primită, că au existat două adrese de la ISU Bucureşti din 25 septembrie către firma organizatoare, se referă la obligaţiile acelei firme, dar nu avem dovadă dacă acel local avea autorizaţie pentru astfel de evenimente. Azi a fost înregistrată la DNA.

Paralel va fi făcută o verificare a modului de soluţionare a unor cereri la ISU Bucureşti şi extins la nivelul IGSU pentru a se verifica dacă, atunci când vine o cerere că se organizează un eveniment cu 2.000 de oameni, trimiţi sau nu pe cineva să verifice. Nu cred că e greu să dai un telefon să verifice cineva cum se organizează un astfel de eveniment cu 2.000 de oameni.

Toată comanda ISU Bucureşti este pusă la dispoziţie, azi inspectorul general va desemna o nouă conducere interimară. 

Documentele noi arată că cel puţin în cazul unor persoane din ISU au trecut prin faţa lor acte care menţionează clubul Colectiv. Solicitarea e venită de la o firmă, pe solicitare nu scrie Colectiv, dar în cadrul adresei scrie Colectiv şi Pionierul.

În lumina noilor acte, nu putem spune clar că ISU nu ştia de existenţa clubului, dacă sunt documente. Este cert că la nivelul ISU Bucureşti se ştia de existenţa acestui club şi că cineva organizează acolo evenimente cu public numeros", a declarat Raed Arafat la Digi24.


 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...