Colaborarea Ponta/Iohannis merge ceas/Alcoluţa V. primeşte stadion de 55 de MILIOANE de euro, o injecţie de MORAL pentru PSD

Colaborarea Ponta/Iohannis merge ceas/Alcoluţa V. primeşte stadion de 55 de MILIOANE de euro, o injecţie de MORAL pentru PSD

Colaborarea Ponta/Iohannis merge ceas. Olguta Vasilescu şi-a primit recompensa. Guvernul Ponta a aprobat construirea stadionului de fotbal din Craiova, urmand sa fie alocati de la bugetul statului circa 55 milioane de euro

Guvernul a aprobat, in ultima sedinta din acest an, un proiect de Hotarare privind realizarea unui stadion de fotbal in Craiova, oras din care primar este Olguta Vasilescu, vicepresedinte PSD. Proiectul prevede construirea unui teren de fotbal si rugby, investitia fiind estimata, intr-o prima faza, la 55 de milioane de euro. Stadionul va fi construit cu bani de la bugetul statului de catre Ministerul Dezvoltarii, condus acum de Liviu Dragnea, prin Compania Nationala de Investitii. Din bugetul Municipiului Craiova va fi asigurata o cofinantare de doar 10%. Olguta Vasilescu spunea pe 17 noiembrie ca nu mai are curajul sa construiasca noul stadion, aruncand vina pe diaspora din cauza careia Victor Ponta ar fi pierdut alegerile prezidentiale.

Acum, nu doar ca va fi construit, ci se vor aloca si circa 50 de milioane de euro de la buget pentru realizarea lui. Precizam ca Dolj este unul dintre judetele care a adus cele mai multe voturi pentru Victor Ponta in alegerile prezidentiale, fapt mentionat si de Olguta Vasilescu atunci cand ameninta ca nu va mai fi construit stadionul.

"Va cer iertare, doljeni care ati votat 60% Victor Ponta, ca nu mai am curajul sa demolez Stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou!... Poate se va construi la Sibiu sau mai stiu eu unde... Mi-e greu sa cred ca va fi in Oltenia... Azi nu mai am curaj sa va spun ca promisiunea mea se va implini", a scris Olguta Vasilescu pe Facebook, a doua zi dupa alegeri. "Asteptam Diaspora acasa dupa ce si-a luat tara inapoi si locurile de munca promise, astfel incat somajul sa fie zero, ca la Sibiu... Noi punem la dispozitie terenul gratis si lipsa taxelor si impozitelor locale. Am inteles ca investitorii vin la pachet cu Iohannis. Ii asteptam!", a mai scris pe contul sau de Facebook primarul Craiovei.

Hotararea de Guvern aprobata luni, 29 decembrie, prevede desfiintarea stadionului "Ion Oblemenco", in vederea realizarii obiectivului de investitii "Complex Sportiv Craiova-Stadion de Fotbal".

"Primaria Municipiului Craiova intentioneaza modernizarea obiectivului Stadion ¬Ion Oblemenco¬ prin construirea a doua stadioane, unul cu destinatia principala de stadion de atletism, cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, din fonduri exclusiv de la bugetul local al Municipiului Craiova, si un al doilea stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri cu destinatia de stadion de fotbal si rugby, construit de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii, cu o cofinantare din bugetul local al Muncipiului Craiova de 10% din valoarea investitiei", informeaza biroul de presa al Guvernului.

Precizam ca in luna februarie 2014, stadionul "Ion Oblemenco" a fost trecut de Guvern din administrarea Ministerului Tineretului si Sportului in cea a Consiliului Local al municipiului Craiova, care se obliga sa modernizeze complexul si sa asigure, "in masura posibilitatilor", gratuitatea actiunilor sportive ale ministerului.

In luna mai 2013, Olguta Vasilescu a prezentat spunea ca stadionul va fi construit cel mai probabil cu fonduri europene.

In luna octombrie 2014, Liviu Dragnea a prezentat, la Craiova, proiectul stadionului ce va fi construit in locul actualului stadion "Ion Oblemenco", in valoare totala de 55 milioane euro. Dragnea spunea atunci ca licitatia pentru realizarea proiectarii si executia lucrarilor va avea loc imediat dupa publicarea Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial. Potrivit prezentarii, stadionul va avea 30.854 de locuri pentru spectatori.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...