CONFISCĂRI URIAȘE: 26 kg de AUR și milioane de lei!

CONFISCĂRI URIAȘE: 26 kg de AUR și milioane de lei!

Politia si DIICOT anunta ca au destructurat o grupare care masluia soft-urile aparatelor tip slot-machine. Prejudiciul, estimat la 5 mil. euro. La perchezitii s-au gasit 3,5 mil. lei si 26 kg de aur. 

Politia Romana si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infractional organizat specializat in infractiuni informatice si economice in domeniul jocurilor de noroc, iar in urma a 96 de perchezitii efectuate la locuintele membrilor gruparii, au fost ridicati echivalentul a peste 3.500.000 de lei si aproape 26 de kg. de aur, informeaza un comunicat remis de Inspectoratul General.

Joi, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj si procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Salaj, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale - I.G.P.R. si DIPI, au prins in flagrant delict doi membri ai unui grup infractional organizat, in momentul modificarii softului unor aparate de tip slot - machine.

Concomitent, politistii au efectuat 96 de perchezitii la locuintele membrilor gruparii si la societati comerciale de pe raza judetelor Salaj si Maramures, precum si 10 perchezitii asupra unor autoturisme. De asemenea, au fost puse in executare 35 mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2012, mai multe persoane, in calitate de administratori, asociati si angajati ai unor societati comerciale avand ca obiect de activitate "activitati de jocuri de noroc si pariuri" sau al unor localuri in care se afla mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot machine, ar fi constituit si aderat la un grup infractional organizat in vederea savarsirii unor infractiuni informatice si economice.

Astfel, o parte a membrilor gruparii ar fi accesat fara drept, cu ajutorul administratorilor localurilor, sistemele informatice ale aparatelor de jocuri de noroc de tip slot - machine, prin folosirea de chei speciale care permit modificarea paginii principale in functie de care aparatul de jocuri electronice calculeaza algoritmul care seteaza procentul de castig raportat la sumele de bani introduse in aparat si inregistrate de contorul mecanic.

Astfel, aparatele de jocuri de noroc nu mai eliberau sumele de bani clientilor, conform algoritmului softului original, ci membrilor grupului infractional, banii fiind scosi din evidenta contabila prin modificarea paginii electronice si a contorului mecanic care evidentiaza sumele de bani intrate si iesite din aparat.

Liderii gruparii, trei barbati, administratori si asociati ai unor societatile comerciale, ar fi obtinut sume importante de bani din exploatarea vulnerabilitatilor sistemelor de inregistrare a sistemelor de joc si neinregistrarea partiala a veniturilor in documentelor financiar contabile, profiturile ilicite obtinute fiind utilizate pentru achizitionarea unor bunuri mobile si imobile.

Alti cinci membrii ai grupului ar fi avut rolul de a modifica softul aparatelor de jocuri de noroc prin folosirea unor dispozitive (chei) ce contin un cip, necesare pentru accesarea neautorizata a aparatelor de jocuri de noroc si stergerea paginii principale din aparatul de jocuri de noroc in functie de care sistemul informatic din acesta calculeaza procentul cu sumele de bani care trebuie castigate de catre jucatori.

Aceste operatiuni s-ar fi realizat de regula la sfarsitul fiecarei luni, ocazie cu care se stabileau datele ce urmeaza a fi inregistrate in evidenta contabila in concordanta cu strategiile evazioniste urmarite, precum si cu necesitatile de ascundere si mascare a operatiunilor de falsificare prin reflectarea partiala a castigurilor banesti incasate. Aceste date erau introduse in contabilitatea primara de alte patru persoane, iar apoi datele fictive erau comunicate de lideri, dupa sustragerea sumelor de bani din aparatele de joc de tip slot-machine.

De asemenea, un asociat al firmei ce asigura depanarea si intretinerea aparatelor de joc avea rolul de a reprograma memoriile acestor aparate pentru micsorarea marjei de castig conform solicitarilor, punand, totodata, la dispozitie dispozitivele (cheile) cu ajutorul carora se modificau valorile de pe paginile aparatelor de tip slot-machine.

In urma perchezitiilor au fost descoperite si ridicate 25,830 de kg. de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare si laptopuri, 40 memory-stick-uri si un seif in care se se gasesc inca cateva sute de mii de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Salaj, au fost conduse 32 de persoane banuite, iar in urma probatoriului administrat 7 dintre acestea au fost retinute pentru 24 ore, urmand sa fie prezentate instantei, cu propunere de arestare preventiva. De asemenea, au mai fost audiate un numar de 110 persoane care au calitatea de martori.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 5.000.000 de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...