Cristoiu: De ce a devenit Traian Băsescu inamicul public numărul unu al SISTEMULUI

Cristoiu: De ce a devenit Traian Băsescu inamicul public numărul unu al SISTEMULUI

Un anume Silvian Ionescu a postat pe facebook, în ziua de 6 septembrie 2015, un text de violență isterică despre Traian Băsescu, din care citez tocmai pentru a reliefa deraierea minții celui care a iscălit rîndurile: 

„Să-l faci pe Vadim, Dumnezeu să-l odihnească!, delator, cînd tu însuți ai fost «colaborator membru de partid» al CI-ului DIE, înseamnă să fii o jigodie fără de pereche! Adică, tu îi turnai pe toți românii care îți treceau prin față. Am tăcut zeci de ani pentru prestigiul țării. Ajunge! El, Băsescu, era turnătorul tuturor matrozilor care treceau prin Anvers și cumpărau și ei lănțișorul de aur mai ieftin decît putea el. Asta era jale! În timp ce el, Băsescu, ciordea din curse zeci de mii de dolari din bunkeraj, shipchadlering și altele! Cîți nebuni mai avem, să creadă că încă lepra asta mai e necesară neamului?”

Aparent, un fapt prin nimic deosebit.

Traian Băsescu are și acum, cînd nu mai e președinte, dușmani crînceni, dintre cei căroraAntena 3 le-a făcut spălături cu clistirul pe creier, oameni care în loc să se uite pe fereastră și să se bucure că le-a dat Dumnezeu încă o toamnă frumoasă de trăit se fac vineți la auzul numelui lui Traian Băsescu. 

Silvian Ionescu nu e însă un oarecare. Silvian Ionescu a fost „până în 22 decembrie șef al Serviciului de Informații Economice și Politice pe Europa de Vest, din cadrul Direcției de Informații Externe”, după care „l-a urmat – umbră în cariera politică pe Traian Băsescu”. 

Grație lui Traian Băsescu, Silvian Ionescu s-a pricopsit și cu ceva funcții în statul român. Relația mai mult decît strînsă cu Traian Băsescu, precum și perindarea prin funcții prea mari pentru micimea sa, au făcut pe mulți să vadă în Silvian Ionescu un tip care-l știe pe Traian Băsescu de pe vremea aventurii acestuia la Anvers.

Prin raportare la datele de esență ale personajului Silvian Ionescu, textul furibund împotriva lui Traian Băsescu surprinde din mai multe puncte de vedere:

1. Iată că securiștii bătrîni precum Silvian Ionescu nu se dau în lături de la folosirea facebookului, un instrument despre care șeful lor, Nicolae Ceaușescu, ar fi zis că e o armă a imperialismului anglo-american împotriva oamenilor muncii din socialism.

2. De regulă, cei care au avut funcții importante în Serviciile secrete dau dovadă de un calm de kileri, cu care te execută în cadrul unei Operațiuni socotite de ofițer un simplu joc al inteligenței. Silvian Ionescu întrece în acest text isteria unor moderatoare tv care zbiară la interlocutori și la telespectatori, pentru că le-a bătut azi noapte bărbatul.

3. Silvian Ionescu a fost miluit de Traian Băsescu în cei zece ani de mandat cu funcții prea mari pentru personalitatea lui ca să nu aibă acum, cînd Traian Băsescu a trecut în Opoziție, o reticență în a-l ataca nu numai jegos, dar și nitam-nisam. O reticență care ar fi trebuit să aibă izvorul și-n teama legitimă de întrebarea: Bine, bine, dar ce te-a apucat tocmai acum? O întrebare provocată de o altă aserțiune din textul de pe facebook al lui Silvian Ionescu, echivalentă unei amenințări cu dezvăluiri incomode despre Traian Băsescu:

„Mi-aș dori ca toți cei ce agrează cele de mai sus să înțeleagă tăcerea mea anterioară, să mă ierte, dar mai presus de toate să dea «SHARE» pentru ca tot mai mulți să știe adevărul despre aceasta monumentală JIGODIE!”

Faptul cel mai interesant al ultimelor zile îl constituie semnele date de Traian Băsescu că vrea să ajungă președintele PMP. Și din cîte-mi dau eu seama nu e vorba doar de semne. E vorba și de o decizie luată deja de Traian Băsescu, astfel că n-ar fi nici o mirare dacă pe la jumătatea lui octombrie 2015 îl vom vedea președinte al PMP. 

Eu cred însă că Traian Băsescu e un pericol și pentru Sistem.

Nu mai e un secret că după aproape un an de la alegerile din 2016, Klaus Iohannis se definește printr-o unică și strălucitoare mediocritate.

Sistemul, care l-a suit în fotoliul de la Cotroceni, a comis greșeala tipică militarilor din toate timpurile:

N-a ținut cont de Legea consecințelor neprevăzute.

Ambiția Sistemului a fost de a pune la Cotroceni în fine președintele mult visat:

Președintele marionetă, președintele care să fie doar decorativ.

E singurul fel de președinte care dă Sistemului posibilitatea de a conduce România din umbră fără a avea o minimă responsabilitate în privința rezultatelor conducerii.

Numai că această mediocritate din vîrf presupunea o mediocritate la nivelul întregii clase politice. Divizia Presă a Binomului SRI-DNA a lansat cu ceva timp în urmă teza unei schimbări a clasei politice prin acțiunea DNA.

Cine a comandat cultivarea acestei teze nu cred că merită osteneala unei descifrări.

Înlocuirea politicienilor postdecembriști prin arestări bine orientate cu persoane lipsite de orice har în materie de politică – de la Alina Gorghiu la Cristian Bușoi – persoane al căror singur merit e că fac sluj Binomului SRI-DNA va face să parvină la conducerea treburilor publice manechine ale Serviciilor. Rața mecanică de la Cotroceni, dînd din cioc doar cînd îi întorc cheița sergenții majori mesianici, se va multiplica enorm în perioada următoare. România va fi condusă nu de Popor prin votul liber exprimat, ci de sergenții majori mesianici, numiți în șefii prin intrigi de budoar.

Pustiirea scenei politice de politicieni autentici, cu har, de personaje cu forță, din păcate vulnerabile prin lăcomia corupției, se vede deja.

E suficient s-o urmărești pe Alina Gorghiu în strofocările ei de a fi cînd de fapt ea nu există pentru a avea o imagine a unei Românii conduse de rățuște mecanice după modelul Raței mecanice de la Cotroceni.

De fapt, pentru a fi corecți, Operațiunea de castrare a politicii românești a început în forță în cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu.

Sergenții majori mesianici atunci au căpătat curaj și, sub conducerea lui Traian Băsescu, au pornit la pustiirea scenei noastre politice.

E suficient să arunci o privire la Dreapta scenei noastre politice pentru a vedea că în afară de Traian Băsescu, n-a mai crescut nici măcar o papură.

Pe acest fond propice trecerii puterii în mîna Sistemului, a apărut un eveniment neprevăzut, cum se întîmplă de regulă în viața de a cărei complicație și complexitate nu țin cont niciodată Operațiunile angajate de Serviciile secrete:

Ambiția lui Traian Băsescu de a nu ieși din joc.

După agonizarea lui Victor Ponta, Traian Băsescu a rămas singurul lider politic în stare să fie contrapus lui Klaus Iohannis. Ieșirea surprinzătoare, dar și iresponsabilă, a lui Klaus Iohannis în cazul imigranților a fost determinată de sondajele care-i spuneau că poziția lui Traian Băsescu în această chestiune e împărtășită de peste 50 la sută dintre români. Klaus Iohannis ar fi tăcut în continuare, dacă n-ar fi fost Fenomenul Traian Băsescu, altfel spus, riscul ca românii să compare tăcerea sa cu larma făcută de fostul președinte.

Voit sau nu, tresăririle lui Silvian Ionescu au rolul unei arătări de pisică lui Traian Băsescu.

Cine-l știe pe Traian Băsescu, amici  sau dușmani, își dau seama că fostul președinte nu e omul să se sperie de o pisică, fie aceasta și cu gheare de oțel.

Să nu fi înțeles însă Sistemul care a lucrat cu Traian Băsescu că fostul președinte nu e Victor Ponta?

Ion Cristoiu

NR. Între timp, după apariția articolului în Evz, la Antena3 s-a mai consumat un episod din războiul SISTEMULUI cu Traian Băsescu. Gâdea a prezentat un așa-zis document, cu antetul Securității, din care rezultă că fostul președinte ar fi fost plătit de fostul Serviciu Secret al RSR.  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși