CSCI: Ponta, favorit în cursa prezidențială în Capitală - 37% în turul I, 53% în turul II

CSCI: Ponta, favorit în cursa prezidențială în Capitală - 37% în turul I, 53% în turul II

Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR, este favoritul bucureștenilor în cursa prezidențială, potrivit unui sondaj CSCI transmis luni AGERPRES.

Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, premierul Ponta ar obține 37% din voturile bucureștenilor, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, ar primi 29% din voturi. Pe locurile următoare s-ar situa Călin Popescu Tăriceanu, cu 11% din voturile bucureștenilor, Teodor Meleșcanu — 7%, Elena Udrea (PMP) — 6%, Monica Macovei—5%, Dan Diaconescu (PPDD) — 2% și Corneliu Vadim Tudor — 2%.

În confruntarea din turul II al alegerilor, Ponta ar fi susținut de 53% dintre bucureșteni iar adversarul său Iohannis ar pierde alegerile în Capitală, cu 47% din voturi.
La capitolul încredere în politicieni, în Capitală primarul general Sorin Oprescu ocupă prima poziție în top, cu 39%. Dintre candidații la Președinție, Victor Ponta se situează pe prima poziție în clasamentul încrederii, cu 35%, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, ocupă locul al treilea, cu 30%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 25%. 

Sondajul a fost realizat în perioada 9-13 octombrie, în București, folosind metoda CATI, pe un eșantion de 1.092 de subiecți, populație adultă, neinstituționalizată. Eșantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 și recensământul populației 2002. Eroare tolerată 3%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi

3 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

4 Așa o fi?

5 CULISE / Cine conduce Departamentul de Lupta Antifraudă, instituția care a sesizat DNA în dosarul care l-ar viza…