CUTREMUR/Băsescu aruncă BOMBA despre Colectiv: ''Experții de la Petroșani știu deja ce nu se leagă!''

CUTREMUR/Băsescu aruncă BOMBA despre Colectiv: ''Experții de la Petroșani știu deja ce nu se leagă!''

Risc Seismic

Aruncarea pe piață de către DNA a unor fragmente de înregistrare despre tragedia de la Colectiv din dosarul unui colonel reținut pentru luare de mită a creat multe semne de întrebare. Mai ales că amănuntele nu aveau nici un fel de relevanță pentru ancheta propriu-zisă... Să se știe la DNA mai mult decât ni s-a spus oficial? Duminică seara, la B1TV, fostul președinte Traian Băsescu a făcut afirmații incendiare, fără perdea. El a spus că specialiștii de la Petroșani știu deja ce nu se leagă față de ce s-a spus până acum la nivel oficial. Fostul președinte se pare că știe mai multe decât a vrut să spună pentru că a repetat insistent expresia: „Ceva nu se leagă”.

În cursul după-amiezii de duminică și Teodor Meleșcanu a aruncat un semn de întrebare în legătură cu circumstanțele în care s-a petrecut tragedia de la Colectiv. Și dacă tot se conturează un scenariu apocaliptic punem și noi o întrebare: De aceea au fost ținuți cu orice preț răniții în țară?

Ce a spus Băsescu

"Daca ma ingrijoreaza ceva este intarzierea expertizei facute la Petroșani. Ceva nu se leaga. Intarzierea in prezentarea rezultatelor expertizei de la Petrosani, deci ceva nu este in regula, probabil rezultatele experimentale nu duc la toate concluziile acreditate pana acum, nu neaparat la viteza de propagare a incendiului, ci la substantele care au rezultat din acest incendiu. Este o parere. Au murit 63 de oameni, avem o expertiza care a inceput acum o luna si totusi se tergiverseaza un raport final (…) ceva nu se leaga, cand au murit 63 de oameni, am vazut azi o declaratie a directorului institutului de la Petrosani, acolo sunt profesionistii cei mai buni pe care-i are Romania, dar cand sunt 63 de morti spui ca prin februarie o sa dam expertiza…acolo sunt de scris, si eu am fost expert al ministerului Justitiei pe probleme navale si scrii 10 pagini cu descrierea procedurii, iar evenimentul va fi descris in 3 pagini, deci sunt de scris practic 3 pagini, descrierea va avea probabil 3-4 pagini. Ceva nu leaga cu aceasta intarziere, cand sunt 63 de morti, Dumnezeu sa-I ierte, cel mai mare accident colectiv din ultimii 50 de ani cred, sa nu apara expertiza dupa ce s-au afcut toate probleme. Am fost asigurati ca s-a facut o simulare..imi vine foarte greu sa cred ca o astfel de experiza este permis sa fie amanata. Eu sunt convins ca expertii de la Petrosani stiu deja ce nu bate, ce nu se potriveste cu versiunea de pana acum", a declarat Traian Basescu la B1TV.

Ce a spus Meleșcanu

"Sigur, eu nu am informatii decat cele care provin din spatiul public, dar nu e prima oara cand apare un asemenea scenariu, insa trebuie facuta o ancheta serioasa asupra dramei de la Colectiv si daca noi nu avem instrumentele necesare se poate apela la experti internationali. O ancheta nu poti pur si simplu sa o pornesti de la ideea ca nu este adevarat", a declarat Melescanu, la Romania TV, despre teoria prezentata in stenograme.

 Stenogramele din dosarul DNA

''Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…'', afirmă colonelul STS în stenogramele de la dosar.

Investigator sub acoperire: Ne întâlnim undeva la un restaurant, la ceva?

Ştefan Enache:  Vii p-aici, treci p-aici, că eu sunt până seara târziu, că sunt cu bugetul, că până termin cu bugetul, m-au căpiat.

Investigator sub acoperire: Da?

Ştefan Enache:  Acum e la CSAT plecat. I-am făcut toate mapele. Am tras o mapă uite aşa, toată mapa.

Politician PSD:  Mamă vor să vină ăştia să facă revoluţie…

Ştefan Enache:  Păi să vină, că eu sunt din 91 aicea, şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.

Politician PSD:  Dacă nu ne-nţelegem…guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş …

Ştefan Enache:  Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.

Politician PSD:  Zici că a fost provocare?

Ştefan Enache: Provocare…

Politician PSD:  Provocare, ă?

Ştefan Enache:  Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…

Politician PSD:  I-a stropit, i-a…?

Ştefan Enache:  Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.

Investigator sub acoperire: Mergem să vedem şi blocul ăla?

Ştefan Enache:  Da, putem să mergem.



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa