CUTREMUR/Dosarul Truică duce la Tăriceanu? Audieri SURPRIZĂ la DNA Brașov!

CUTREMUR/Dosarul Truică duce la Tăriceanu? Audieri SURPRIZĂ la DNA Brașov!

Dosarul în care s-a făcut percheziții la Remus Truică ia o turnură spectaculoasă. Iar pistele duc, ca și în alte dosare, prin oameni apropiați, către Călin Popescu Tăriceanu. Iar aici se pare că unul dintre mangraonii cu zimți din Mega-Dosarul retrocedărilor frauduloase, după toate probabilitățile chiar Viorel Hrebenciuc, a dat indicii prețioase anchetatorilor de la DNA. Iar prejudiciul este unul uriaș, de 136 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare. 

23.55 Remus Truică, fostul șef de cabinet al fostului premier Adrian Năstase este REȚINUT procurorii de la  DNA Brașov! Este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, dare de mită, trafic de influență, alte infracțiuni. În fapt, este acuzat că a preluat drepturi litigioase de la Prințul Lambrino, obținând ulterior, prin dare de mită, proprietăți din fostele Domenii ale Coroanei, care apartineau statului și nu puteau fi retrocedate. Prejudiciul este de peste 136 milioane de euro. Înainte de Truică, procurorii l-au reținut și pe Marius Marcovici, fostul consilier al fostului premier călin Popescu Tăriceanu.

La audieri se află Dan Andronic, directorul general al cotidianului central Evenimentul zilei. De asemenea, omul de afaceri Mateescu și avocatul Eugen Roșu. Prințul Lambrino a scăpat deocamdată de audieri deoarece, în drum spre DNA Brașov, i s-a făcut rău și procurorii au decis să-l interneze la Spitalul de Urgență din Ploiești.

Ora 22.50 Dan Andronic a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat

Ora 21.38 Avocatul Robert Rosu, partener in societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, a primit mandat si este in drum spre DNA Brasov, pentru a da declaratii in acest dosar.

Ora 20.05 Marius Marcovici, retinut de procurorii DNA

Ora 17.00: Remus Truica a fost adus in jurul orei 17.00 la sediul DNA Brasov, unde va fi audiat de procurori. Tot miercuri au ajuns la DNA Brasov si Marius Marcovici (fost consilier al lui Tariceanu) si Claudiu Lucian Mateescu (director general Impact).

Noi AMĂNUNTE

Principala proprietate care face obiectul dosarului penal la DNA Brașov este Ferma Băneasa, prejudiciul fiind de circa 136 milioane de euro.

La DNA Brașov au fost duși cu mandat  avocatul Robert Roșu ( partener la Casa de Avocatură Țucă, Zbârcea & Asociații), Marius Marcovici ( fostul consilier al ex-premierului Călin Popescu Tăriceanu, partener de afaceri cu Truică), Lucian Mateescu, directorul general al firmei Impact.

De asemenea, au fost citate mai multe persoane, între care  de la Institutul Plantelor și de la Academia Agricolă.

Vânzătorul dreptului asupra Fermei Băneasa este prințul Paul Lambrino, iar proprietatea a fost tranzacționată înainte de retrocedare. Înainte de a fi înstrăinată, Ferma Băneasa era în portofoliul Domeniilor Statului și era administrată de Institutul Plantelor. Pe terenul fermei făcea cercetări  Academia Agricolă.

Ferma Regală "Băneasa", ce aparținea Domeniilor Regale (adică era domenii ale statului, nu ale membrilor Casei Regale), avea în dotare un un terene de 28,43 hectare de teren agricol, o herghelie de 18 cai, opt tineret pursânge englez și 15 iepe pursânge englez, precum și un camion Chevrolet și o bicicletă. Domeniile nu puteau fi revendicate de moștenitori deoarece aparțineau statului, fiind date spre administrare și exploatare Casei Regale de către Parlamentul României.

Prințul Lambrino, însă, a revendicat o listă lungă de proprietăți, unele aparținând statului, altele nu. Între revendicări s-a aflat  și Ferma Băneasa, pe care a vândut-o firmei lui Remus Truică înainte de a o obține prin instanța de judecată.

 Prințul Paul Lambrino, ridicat cu mandat, nu a ajuns la DNA Brașov deoarece pe traseu i s-a făcut rău și a fost dus la un spital din Ploiești, pentru evaluarea stării de sănătate.  

Cum a "circulat" Ferma Băneasa  de la Domeniile Statului, în patrimoniul samsarilor

Prinţul Paul de România şi-a vândut drepturile litigioase către firma Reciplia SRL, reprezentată, în contract, de Remus Truică, fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase chiar înainte de a le obține prin instanță. Reciplia SRL a fost înfiinţată în decembrie 2005, având ca unic acţionar un offshore, Reciplia LTD.

La câteva luni de la înfiinţare, Reciplia SRL a cumpărat toate drepturile litigioase ale prinţului Paul. Contractul a fost încheiat de avocatul Robert Mihăiţă Roşu, unul din partenerii Casei de Avocatură „Țucă, Zbârcea & Asociaţii”.

Compania Reciplia SRL este administrată de Marius Andrei Marcovici, fost consilier personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu şi asociat cu Truică în alte companii. 

Jurnalistul Dan Andronic ar fi implicat prin firma sa One Communication, spuns sursele RL.

Dan Andronic a fost audiat  la DNA și într-un dosar care viza o mită  primită de Elena Udrea, iar Truică este inculpat într-un dosar DIICOT.

Ora 15.23: Dan Andronic, directorul Evenimentul Zilei, va fi adus si el cu mandat la DNA Brasov (surse judiciare). Procurorii i-au perchezitionat astazi domiciliul si o casa de vacanta 

Ora 15.16: Printul Paul, internat la Spitalul din Ploiesti, dupa ce i s-a facut rau cand mergea spre DNA Brasov (Mediafax)

Ora 15.10: Remus Truica a fost adus cu mandat la DNA Brasov (Agerpres), alaturi de Claudiu Lucian Mateescu, director general al firmei de imobiliare Impact

UPDATE/Avocatul Robert Roșu și Claudiu Lucian Mateescu ( director general Impact) au ajuns și ei la DNA Brașov.

Procurorii DNA au făcut miercuri dimineata perchezitii la domiciliul lui Remus Truica intr-un dosar legat de retrocedarile decise de ANRP. Numele lui Remus Truica a mai aparut in ultima perioada in dosare de coruptie, el fiind suspect in dosarul creditelor luate de la BRD.

Remus Truica a fost omul de incredere al lui Adrian Nastase in mandatul de premier al acestuia, devenind ulterior un controversat om de afaceri.

La DNA Brasov a fost adus Marius Andrei Marcovici, fost consilier personal al lui Tariceanu si asociat cu Remus Truica. Marcovici a fost administrator la una dintre firmele lui Truică, TRG Agent de Asigurare, potrivit Cotidianul. Cotidianul arata intr-un articol din 2012 ca "inainte de a fi recunocut de instanţele româneşti ca aparţinând Casei Regale din România, prinţul Paul de România şi-a vândut drepturile litigioase către firma Reciplia SRL, reprezentată, în contractul cu acesta, de Remus Truică. Reciplia SRL a fost înfiinţată în 14 decembrie 2005, având ca unic acţionar un offshore, Reciplia LTD, iar la 11 luni de la înfiinţare, Reciplia SRL a cumpărat toate drepturile litigioase ale prinţului Paul. Compania Reciplia SRL este administrată de nimeni altul decât Marius Andrei Marcovici".


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție