CUTREMUR/DOVADA că la ANRP era MAFIE iar Bica era SCLAVA ei

CUTREMUR/DOVADA că la ANRP era MAFIE iar Bica era SCLAVA ei

Risc Seismic

O adevărată caracatiță MAFIOTĂ s-a dezvoltat în jurul ANRP (în special Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor) și a fostului șef al DIICOT Alina Bica. Procurorii DNA relatează fapte care dezvăluie o parte din mafia care a pus stăpânire pe instituțiile statului.

În noul caz disjuns din cel principal al Alinei Bica procurorii pleacă de la o despăgubire date omului de afaceri Gheorghe Stelian ( care a devenit colaborator de bază al DNA).

Merită să faceţi efortul de a citi acest material INCREDIBIL:

Procurorii notează că ”După stabilirea valorii terenului la suma de 377.282.300 lei şi înainte de aprobarea raportului de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, Gheorghe Stelian a cesionat în favoarea lui Valentin Vişoiu, o cotă de 11,40%, Andrici Adrian, o cotă de 6,80% şi Gheorghe Gabriel, o cotă de 6,80% din drepturile cuvenite.

Există indicii rezonabile conform cărora aceste trei cesiuni nu sunt reale, în sensul că nu au fost urmate de plata acţiunilor de către cesionari.

Ulterior emiterii deciziei de despăgubire, Gheorghe Stelian a obţinut titlul de conversie nr. 1372/24.05.2011, în cuantum de 282.961.725 lei, reprezentând un număr total de 488.623.252 acţiuni,  Valentin Vişoiu a obţinut titlul de conversie nr. 1379/24.05.2011, în cuantum de 43.010.182 lei, reprezentând un număr total de 74.270.734 acţiuni, Andrici Adrian a obţinut titlul de conversie nr. 1052/20.05.2011, în cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni şi Gheorghe Gabriel a obţinut titlul de conversie nr. 1051/20.05.2011,  în cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni.

2.Aceste acţiuni au fost tranzacţionate, sumele obţinute au fost retrase din conturile deţinute la diverse unităţi bancare, o parte din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş, iar o altă parte a fost direcţionată către Bica Alina Mihaela şi Mihăilescu Ionuţ Florian sub formă de teren trecut pe numele unor intermediari.

Aşadar, în legătură cu soluţionarea dosarelor de despăgubiri în care aveau interes numiţii Cocoş Dorin şi Cocoş Alin  la data de 14.06.2013, numita Bica Alina Mihaela a primit, în fapt, cu titlu de mită în cote părţi egale cu Mihăilescu Ionuţ Florin  un  teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, aparţinând  mamei lui Cocoş Alin / fosta soţie a lui Cocoş Dorin.

Disimularea mitei a fost realizată prin încheierea a două contracte succesive în care au fost interpuse persoane apropiate celor anterior menţionaţi:

    *contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 647 din 14.06.2013, unde în calitate de vânzător figurează C O, iar în calitate de cumpărători, fiecare cu o cotă de 1/2, figurează Niculae Mihail Gabriel, persoană interpusă de către Stoica Constantin Marius şi Popa Ana Maria, persoană interpusă de către Bica Alina Mihaela prin intermediul numitului Mihăilescu Ionuţ Florin;

     *contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 370 din 30.05.2014, unde în calitate de vânzător figurează Niculae Mihail Gabriel, care vinde cota sa de ½ cumpărătoarei Popa Ana Maria, sora  numitului Mihăilescu Ionuţ Florin;

În această afacere au fost implicaţi:

   *Cocoş Dorin : a asigurat relaţionarea cu doi din membrii  Comisiei Centrale de Evaluare a ANRP, printre care şi Bica Alina Mihaela (al doilea membru al comisiei - Diacomatu Sergiu a beneficiat de menţinerea în funcţie-), astfel încât, dosarul de despăgubire al numitului Gheorghe Stelian a fost soluţionat rapid şi i-a fost acordată o sumă exorbitantă de 377.282.300 lei din care Cocoş Dorin a încasat un comision consistent – 10 milioane euro.

   *Cocoş Alin : a asigurat relaţionarea cu Diacomatu Sergiu;  un circuit al unei părţi din suma încasată de beneficiarul Gheorghe Stelian din dosarul de despăgubire,  prin intermediul altor trei persoane,sub forma unor cesiuni de 25% din valoarea despăgubirilor, deci din suma de 377.282.300 lei şi pentru mascarea mitei primite de numita Bica Alina Mihaela a asigurat şi intermediat circuitul unor tranzacţii imobiliare;

    *Bica Alina Mihaela:, a intermediat direct relaţia cu membrii Comisiei Centrale de Stabilire a Despăgubirilor  în scopul solicitat de Cocoş Dorin , iar prin exercitarea contrară atribuţiilor rezultate din calitatea sa de secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor a contribuit la aprobarea raportului de evaluare( această faptă formează obiectul dosarului nr.393/P/2013 aflat pe rolul ÎCCJ);  în schimb a primit mită sub forma terenului din Snagov;

     * Mihăilescu Ionuţ Florin: a relaţionat  cu numitul Cocoş Alin, a intervenit în scopul realizării interesului numiţilor Cocoş, tată şi fiu, la numita Bica Alina Mihaela şi a asigurat suportul, împreună cu numitul Cocoş Alin, ca terenul primit  drept mită să fie cât mai bine mascat de  tranzacţii imobiliare succesive, derulate prin intermediul surorii sale, Popa Ana Maria, beneficiind  pentru acest sprijin de cotă parte egală cu a numitei Bica Alina Mihaela;
Prin urmare, motivat de împrejurările descrise şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească(deci îi rămânea oricum foarte mulţi bani necuveniţi) a acceptat şi a remis numitului Cocoş Dorin în mai multe tranşe suma de 10.000.000 euro.

Tot în contextul stabilirii valorii  totale  a terenului la suma de 377.000.000 lei şi al necesităţii acordării sprijinului în cadrul Comisiei, pentru validarea raportului evaluatorului, la rândul său, numitul Cocoş Alin i-a pretins numitului Gheorghe Stelian să cesioneze 25% din drepturile de despăgubire numiţilor Gheorghe Gabriel, Andrici Adrian şi Vişoiu Gabriel pentru suma de 10.000.000 euro. Fixarea unei sume de bani –  despre care nu există dovada că a fost achitată - avea numai rolul de a ascunde adevăratul scop al tranzacţiilor succesive , care la rândul lor erau doar un paravan pentru ascunderea adevăratei provenienţe şi destinaţii a acelor procente din drepturile de despăgubire.

Practic, prin aceste tranzacţii succesive se crea aparenţa unor vânzări – cumpărări de acţiuni, se crea aparenţa unor relaţii comerciale şi se asigura un circuit suficient de complicat pentru a face dificilă desluşirea adevăratelor destinaţii ale banilor şi acţiunilor provenite de la ANRP, din trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

În realitate, validarea acestui raport pentru suma de 377.282.300 lei s-a întemeiat pe trafic de influenţă şi abuz în serviciu şi a avut scopul de a asigura un suport financiar consistent pentru îndestularea beneficiarului despăgubirii şi intermediarilor infracţionali puternic ancoraţi să stoarcă banii publici .

Din aceste raţiuni solicitarea numitului Cocoş Alin a fost acceptată de către numitul Gheorghe Stelian. În sprijinul  acestor demersuri şi pretenţii ale numitului Cocoş Alin  s-a implicat şi  numitul Mihăilescu, un apropiat al acestuia şi al numitei Bica Alina Mihaela, implicarea sa fiind motivată de foloasele infracţionale care îi reveanu ulterior .

În schimbul influenţei realizate, în favoarea numitului Gheorghe Stelian  pentru validarea sumei de 377.000.000 lei numita Bica Alina Mihaela a primit în fapt, o cotă parte dintr-un teren, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, situat în localitatea  Snagov, judeţul Ilfov, egală cu a numitului Mihăilescu Ionuţ Florin, aparţinând numitei Chiriac Olguţa, mama numitului Cocoş Alin şi fosta soţie a lui Cocoş Dorin. Transmiterea a fost  realizată  chiar cu sprijinul numiţilor Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin  prin tranzacţii succesive şi persoane apropiate acestora, interpuse în documentele notariale pentru a da aparenţa că le-ar aparţine .

Pe Diacomatu Sergiu Ionuţ ce deţinea funcţia de vicepreşedinte al A.N.R.P., în cursul anului 2010, Cocoş Dorin l-a asigurat de faptul că nu va fi schimbat din funcţia respectivă, dacă va da curs oricăror solicitări venite din partea sa, în legătură cu soluţionarea favorabilă a unor dosare de la ANRP, care vor fi indicate de Cocoş Dorin.

În cursul lunii decembrie a aceluiaşi an,Cocoş Dorin  i-a dat pe un bileţel un număr al unui dosar aflat la A.N.R.P. şi i-a cerut sprijinul pentru soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarului nr. 22714/FFCC privind pe Gheorghe Stelian.
Întrucât avea o obligaţie anterioară faţă de Cocoş Dorin, a efectuat anumite verificări la nivelul A.N.R.P. în legătură cu respectivul dosar, în acest sens purtând discuţii cu - şefa Serviciului despăgubiri, căreia i-a cerut să verifice dacă dosarul nr. 22714/FFCC era complet şi să-l transmită la evaluare în următoarea comisie.

Cu privire la dosarul nr. 22174/FFCC cunoaşte faptul că raportul de evaluare, cu o valoare de aproximativ 380.000.000 lei, a fost introdus în şedinţa din 26.02.2011, când a ridicat suspiciuni membrilor C.C.S.D., cu privire la valoare, hotărându-se convocarea evaluatorului. Pentru convocarea evaluatorului a optat Bica Alina Mihaela, care a solicitat clarificări şi pentru alte dosare fără relevanţă, în scopul creării aparenţei de exercitare cu responsabilitate a atribuţiilor ce îi reveneau. La şedinţa din 15.03.2011, când a fost prezent şi evaluatorul, Bica Alina Mihaela a făcut un elogiu profesionalismului evaluatorului, considerând că raportul de evaluare era corect întocmit, iar suma exorbitantă de 377.000.000 lei era justificată.

Ulterior, acestei intervenţii a numitului Cocoş Dorin, denunţătorul Diacomatu Sergiu Ionuţ l-a cunoscut pe Gheorghe Stelian prin intermediul lui ALI şi a aflat că Bica Alina Mihaela făcea parte din cercul relaţional al familiei Cocoş.

Cesionar al unei cote din drepturile de despăgubire obţinute în dosarul nr. 22174/FFCC de la Gheorghe Stelian, a declarat că numitul Cocoş Alin a fost prezent la negocierea şi încheierea contractului, inclusiv la autentificarea actului la notar, dintre el, Gheorghe Stelian, Gheorghe Gabriel şi Andrici Adrian, percepându-l pe Cocoş Alin ca un prieten al lui Gheorghe Stelian. Martorul a susţinut de asemenea că, Gheorghe Stelian i-a lăsat impresia că poate rezolva dosarul de despăgubiri aflat pe rolul A.N.R.P.-ului, fără a-i da alte explicaţii

CUTREMUR/Bica i-a pus pe procurori să încheie un proces-verbal că vor proceda cum le-a cerut în cazul Tender

CUTREMUR/Bica l-a ajutat pe Videanu să-și pună la adăpost acțiunile deținute la Titan Mar

Un alt cesionar al drepturilor de la Gheorghe Stelian, a declarat că la începutul anului 2010 l-a cunoscut pe  Cocoş Alin, care i-a spus că are un prieten care ar dori să vândă o parte din despăgubirile pe care urmează să le primească de la A.N.R.P. La începutul anului 2011, martorul a fost contactat de Cocoş Alin, care a reiterat intenţia lui Gheorghe Stelian de a vinde o parte „dintr-un dosar de retrocedare de la A.N.R.P.”, motivând că acesta ar avea nevoie de suma de 7-9 milioane de euro. Totodată, martorul a susţinut că negocierea preţului de cumpărare  s-a făcut cu Gheorghe Stelian, prin intermediul lui Cocoş Alin şi Cocoş Alin i-a confirmat că Gheorghe Stelian a acceptat condiţiile financiare pe care le impunea. La următoarea întâlnire, care a avut loc la sediul firmei lui Gheorghe Stelian, a participat inclusiv Cocoş Alin, cu prilejul acestei întâlniri purtându-se discuţii despre dosarul de retrocedare, Gheorghe Stelian, susţinând că acesta se află într-un stadiu avansat de soluţionare.Martorul a confirmat prezenţa lui Cocoş Alin şi la încheierea contractului şi a precizat că nu i-a dat nicio sumă de bani lui Cocoş Alin, dar este posibil ca acesta să fi primit o sumă de bani de la Gheorghe Stelian, având în vedere că, Cocoş Alin a fost cel care i l-a prezentat.

În acea perioadă Gheorghe Stelian avea înregistrate două dosare de despăgubiri, iar Cocoş Alin  a fost observat de mai multe ori la sediul A.N.R.P. şi că, la un moment dat, unii dintre colegii săi povesteau că în momentul în care au intrat în biroul lui Diacomatu Sergiu l-au văzut pe Cocoş Alin stând pe scaunul vicepreşedintelui cu picioarele pe masă. Cocoş Alin reprezenta la nivelul A.N.R.P. interesele lui Gheorghe Stelian în cele două dosare, având în vedere că s-a insistat pentru dosarele respective şi că, Alin Cocoş era prezent în acea perioadă în sediul instituţiei.

Un alt martor a arătat că inculpata Bica Alina Mihaela venea foarte des în cadrul instituţiei şi insista pentru convocarea Comisiei centrale, deşi comisia nu putea fi convocată.

În cadrul ANRP circulau mai multe zvonuri, în sensul că lista cu dosarele care urma să intre în următoarea şedinţă a C.C.S.D. conţinea câteva dosare „sensibile”, având în spate nume din sfera politicii.

În luna decembrie 2011 în biroul de la ANRP s-a aflat  inculpata Bica Alina Mihaela care era foarte nervoasă şi speriată, încercând să convingă pe cei din ANRP să convoace mai repede comisia. În cadrul acestei discuţii Bica Alina Mihaela  a făcut mai multe reproşuri, având următoarea remarcă „cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”, susţinând totodată că datorită acestui fapt, de neconvocare a comisiei, va suferi ea personal repercursiuni, respectiv că „îi vor rupe capul alţii”.

Cu prilejul unei întâlniri între Bica Alina Mihaela  şi Mihăilescu Ionuţ, pe de o parte, şi un conducător al ANRP Bica Alina Mihaela  a susţinut că vor avea de suferit grav din partea altor persoane, în acest context menţionând pe un anume „DORIN”, precizând totodată că „voi chiar nu înţelegeţi că-mi rup capul ăştia dacă nu e convocată comisia?”.

În acelaşi context, atât Bica Alina Mihaela cât şi Mihăilescu Ionuţ şi-au reluat presiunile, iar Mihăilescu Ionuţ a precizat că „dacă ei şi-o vor lua, ne-o dau şi nouă în forward”, motivând că sunt prea mici pentru a se pune cu alţii.

Bica Alina Mihaela,,ajuta la realizarea scopului urmărit de către Cocoş Dorin şi Cocoş Alin deoarece nivelul de reprezentare îi permitea să susţină interesul financiar ilicit al acestora şi în plus motivaţia s-a dovedit profitabilă, căci a primit mită o cotă parte dintr-un teren”.

Mai mult,  Mihăilescu Ionuţ o însoţea pe Bica Alina Mihaela la ANRP, deşi nu era angajat al ANRP şi asista la discuţiile prin care aceasta forţa convocarea şedinţei  pentru ca dosarele sensibile  - adică cele pentru care se lua mită şi se realiza traficul de influenţă..să fie urgent aprobate( deci să existe apoi bani pentru plata mitelor!!!)

Pentru a sublinia modalitatea de mascare a mitei primite sub formă de teren în Snagov este relevantă analiza succesiuni actelor notariale încheiate, persoanele implicate şi declaraţiile martorilor audiaţi care se coroborează între ele.

Această analiză relevă că în realitate terenul care figurează în acte notariale ca fiind vândut de mama numitului Cocoş Alin, a fost trecut succesiv prin interpuşi până a ajuns pe numele surorii numitului Mihăilescu Ionuţ, o persoană în care acesta avea totală încredere pentru a-şi încredinţa acesteia mita în păstrare şi în ascunzătoare.

Niculae Mihael Gabriel a precizat cu ocazia audierii din data de 5.11.2014  că îl cunoaşte pe Stoica Constantin Marius din anul 2009, fiind în relaţii apropiate cu acesta, iar pe Mihăilescu Ionuţ Florentin îl cunoaşte din anul 2002 fiind în relaţii de amiciţie cu el…Martorul a arătat că în anul 2013 Stoica Constantin Marius i-a propus asocierea în vederea achiziţionării unei suprafeţe de 50% dintr-un teren pe care el anterior îl identificase, fiind amplasat pe malul lacului Snagov, judeţul Ilfov, iar suma cu care trebuia să participe în această asociere era de 10.000 euro, dar nu avea cunoştinţă despre suprafaţa ce trebuia achiziţionată, Stoica Constantin Marius comunicându-i că cealaltă jumătate urmează să fie achiziţionată de către Mihăilescu Ionuţ Florentin prin intermediul surorii sale Popa Ana. Până la momentul încheierii contractului de vânzare cumpărare nu a mers să vadă terenul şi nu a discutat cu proprietarul despre preţ sau modalitatea în care urma să efectueze plata.

În data de 14.06.2013 conform contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr.647 la biroul notarilor publici,, a semnat actul în biroul cabinetului notarial, fiind prezenţi la semnarea actului, în calitate de vânzător: mama lui Cocoş Alin, Mihăilescu Ionuţ Florentin, în calitate de cumpărător şi Cocoş Alin…

În primăvara anului 2014, când relaţiile dintre Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Stoica Constantin Marius au devenit tensionate, cel din urmă l-a anunţat pe martor că urmează să-i vândă partea lor, primului, tot prin intermediul surorii sale, cu exact suma de 50.000 euro, iar actele s-au încheiat la societatea profesională notarială la data de 30.05.2014 şi cu ocazia perfectării contractului au fost prezenţi pe lângă vânzător – cumpărător: Mihăilescu Ionuţ Florentin şi alţi apropiaţi  dar banii nu s-au achitat atunci ci în mai multe tranşe în timp.(

Chiriac Olguţa a declarat cu ocazia audierii din data de 27.01.2015 că în 12.06.2012 a cumpărat de la Dumbravă Daniela Lorelai un teren în Snagov cu 205.000 euro, 145.705 euro fiind achitaţi prin transfer bancar de la banca Translivania, 55.321 euro tot prin transfer bancar de la aceaşi bancă, în conturile vânzătoarei Dumbravă Daniela Lorelai deschise la BRD şi Unicredit Ţiriac

Martora a arătat că fiul său, Cocoş Alin se ocupa de tranzacţii …că nu îşi aminteşte dacă fiul său avea împuternicire pe contul aflat la banca Transilvania… că fiul său s-a ocupat de transfer…comasări şi plăţi tot fiul său ştie persoana care a vândut… nu ştie exact persoana de la care a cumpărat, deoarece la biroul notarial au fost mai multe persoane, probabil clienţi şi angajaţi ai notariatului.cert este ca nu exista dovada   achitarii banilor de catre Chiriac pentru Dumbrava
În 2013 tot fiul său i-a spus că trebuie să meargă la notariat pentru a vinde terenul deoarece are nevoie de bani…dar nu are reprezentarea persoanelor la care a vândut…toate documentele şi contractele de vânzare cumpărare, fiind la fiul său… tot fiul său ocupându-se şi cu acest aspect…nici cu privire la primirea sumei de 100.000 euro nu a putut oferi detalii…nu ştie dacă s-au primit banii de la  Niculae Mihael Gabriel , Popa Ana Maria şi nu a efectuat nicio retragere din contul în care acei bani ar fi trebui viraţi…nu s-a aflat niciodată în posesia actelor de vânazre cumpărare…nu a făcut plăţi ale unei sume mari de bani din acel cont , deoarece are doar un card de debit din care efectuează în mod curent mici plăţi şi cumpărături casnice.

La încheierea contractului la notariat , Popa Ana a fost însoţită de fratele său Mihăilescu Ionuţ Florentin  Niculae Mihael Gabriel a susţinut că pentru încheierea celor două tranzacţii de achiziţionare iniţială a terenului şi de revânzare ulterioară a ţinut legătura doar cu Mihăilescu Ionuţ Florentin.

Gheorghe Stelian a mai dat 6 milioane euro numitului Cocoş Dorin pentru rezolvarea dosar de despăgubire pe care acesta îl avea la ANRP
. La acel moment, cunoaştea faptul că Dorin Cocoş nu are nicio funcţie în cadrul A.N.R.P. dar se cunoştea, în general, între titularii drepturilor litigioase, faptul că acesta are influenţă asupra unor decizionali din A.N.R.P. şi putea rezolva astfel de solicitări de despăgubiri.Precizez că banii din vânzarea acţiunilor îmi erau viraţi de către SIF-urile sau persoanele care achiziţionau acţiunile, în contul meu deschis la Raiffeisen Bank şi, pe măsură ce aceste acţiune erau înstrăinate şi primeam banii, scoteam numerar şi aproximat 6 milioane euro, i-am dus-o lui Cocoş Dorin.

Precizez că aceşti bani i-am dus numitului Cocoş Dorin într-un interval de câteva luni, procedura de cumpărare a acestor acţiunii fiind mai greoaie la acea vreme şi, de fiecare dată, i-am predat în ambalajul oferit de bancă, la biroul acestuia din incinta EUROHOTEL, pe Bld. Mareşal Averescu din Bucureşti.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina