CUTREMURĂTOR/Similitudini ȘOCANTE: SUA 2003/România 2015. Avem dreptul la ADEVĂR!/VIDEO

CUTREMURĂTOR/Similitudini ȘOCANTE: SUA 2003/România 2015. Avem dreptul la ADEVĂR!/VIDEO

Risc Seismic

Au trecut două săptămâni. Lacrimi, durere, dar şi multe semne de întrebare lasă în urmă drama care a îndoliat întreaga Românie. Zeci de morţi, sute de răniţi, unii dintre ei în stare critică şi o serie de suspiciuni ce transformă tragedia din clubul Colectiv într-o pată neagră pe istoria recentă a României.

Puţină lume a apucat să afle că scenariul din Colectiv este parcă copiat la indigo dupa un incendiu aproape identic, petrecut acum 12 ani într-un club rock din America. Atunci, ca şi acum, totul a pornit de la un banal foc de artificii. Atunci, ca şi acum, incendiul s-a propagat din cauza materialului de antifonare şi tavanului. Atunci au fost 100 de victime. Acum, cele mai optimiste estimări lasă să se întrevada o cifră de 60 de morți.

În America, autorităţile au reacţionat exemplar, fiind gasiţi rapid vinovaţii. În România în schimb, drama Colectiv a părut a fi un pretext extrem de convenabil pentru a provoca schimbări majore pe scena politică.

După tragedia de la “The station”, autorităţile americane au comunicat exemplar iar în societate dezbaterile au fost vii și cinstite. În România, dacă cineva îndrăznește să conteste ce spun autoritățile ești blamat și pus la zid de tot felul de indivizi pricepuți la toate dar și, mai ales, împinși de la spate.

Spre deosebire de reacţia autorităţilor române din cazul Colectiv, cele americane par să-şi fi făcut treaba impecabil. La noi, în schimb, din păcate, rămân nenumărate semne de întrebare şi suspiciuni despre un moment terifiant.

Nici până acum nu avem lista apelurilor de la 112 din noaptea tragediei, nimeni nu a întocmit un raport oficial al desfăşurării de forţe din acele zile, nu există explicaţii concrete privind modul în care dosarul a fost mutat la zile distanţă de la Parchet, la DNA. De asemenea, există multe semne de întrebare privind capitalul politic câştigat de anumiţi actori de pe scena politică românească, ce par să fi profitat cel mai bine de emoţia creată de drama din Colectiv.

Deşi cele două tragedii, cea de acum 12 ani din clubul The Station şi cea din 30 octombrie, din clubul Colectiv, par identice, modul de reacţie al autorităţilor şi urmările publice ale unui astfel de eveniment diferă fundamental.

Ai impresia că incendiul petrecut în 2003 la mii de kilometri depărtare de București e copia la indigo a celui din clubul de noapte Colectiv.
Sau invers.

-    Ca și la Clubul Colectiv, e vorba de un club de noapte în care spectacolul de pe scenă e un auxiliar al barului.

-    Ca și la Clubul Colectiv, incendiul a fost provocat de spectacolul pirotehnic din timpul concertului susținut de o formație rock.

-    Ca și la Clubul Colectiv, artificiile au dat foc materialului antifonic pus în vederea concertelor.

-    Ca și la Clubul Colectiv rolul dezastruos la jucat tavanul fals, care s-a prăbușit în flăcări peste participanți.

-    Ca și la Clubul Colectiv un membru al formației, văzînd focul, a remarcat la microfon că e ceva în neregulă.

-    Ca și la Clubul Colectiv, o ușă era blocată.

-    Ca și la Clubul Colectiv multe victime au fost lovite de inhalarea fumului toxic.

Accident, mână criminală sau potrivire de destin uluitoare? Avem dreptul la ADEVĂR!


“The station”


“The station”



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante