Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură ca ministru delegat al Bugetului. Ponta, prezent la ceremonie. Şedinţa de Guvern, amânată

Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură ca ministru delegat al Bugetului. Ponta, prezent la ceremonie. Şedinţa de Guvern, amânată

Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură ca ministru delegat al Bugetului. Ponta, prezent la ceremonie. Şedinţa de Guvern, amânată

Premierul Ponta a participat, joi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestire a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, începerea şedinţei de Guvern, anunţată pentru ora 10.30, fiind programată să înceapă după terminarea evenimentului de la Cotroceni.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la eveniment.

Miniştrii s-au reunit joi la Palatul Victoria pentru şedinţa de Guvern, care fusese programată de miercuri pentru ora 10.00, iar ulterior, joi dimineaţă, a fost reprogramată pentru 10.30, cu doar o jumătate de oră înaintea ceremoniei de învestire a ministrului delegat pentru Buget.

Preşedintele Traian Băsescu a amânat miercuri ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la ceremonie, şeful statului înţelegând că şeful Executivului "ar putea să nu mai susţină propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri importante, dar dacă preşedintelui Băsescu îi e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" şi va solicita altă dată pentru învestire.

Apoi Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi cerea reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimieaţă.

Guvernul urmează să discute joi ordonanţa de urgenţă care permite aleşilor să îşi aleagă partidul politic fără a-şi pierde mandatul, actul normativ fiind anunţat oficial pe agenda şedinţei Executivului.

Ambasada SUA se declară îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

”Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, înaintea începerii şedinţei de Guvern pe agenbda căreia se află proiectul de act normativ

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Așa o fi?