Deveselu este singura unitate a US Navy inaugurată în ultimii 30 de ani/FOTO

Baza de la Deveselu este singura unitate terestră a Forţelor Navale inaugurată de SUA în ultimii 30 de ani.

Forţele Navale ale SUA au publicat acum câteva zile, pe Internet, un reportaj despre viaţa în România a angajaţilor bazei de la Deveselu, unde vor fi amplasate elemente ale scutului american antirachetă. Întrucât scutul este operat de Forţele Navale ale SUA din Europa, unitatea de la Deveselu are regimul unei baze navale. 

Cazarma din Oltenia le oferă americanilor condiţii unice, explică articolul publicat de US Navy. Pe de o parte, pentru că ea este singura unitate a Forţelor Navale construită pe uscat, în ultimii 30 de ani. Pe de altă parte, pentru că în judeţul Olt trăieşte o comunitate extrem de tradiţionalistă, cu obiceiuri specifice mediului rural din estul Europei, remarcă americanii.

Ei vor pune în funcţiune şi vor exploata o tehnologie militară ultramodernă, într-o zonă în care localnicii circulă în căruţe şi pe biciclete, iar contactul lor cu americanii a fost până acum aproape inexistent.

“Să lucrezi la NSF Deveselu este excelent. Cel mai minunat lucru este că poti locui pe uscat”, explică Rudy Leichnam, şeful departamentului N6 de la baza americană.

Angajaţii americani de la Deveselu se declară entuziasmaţi de atitudinea populaţiei locale, dar şi de frumuseţea cadrului natural al României. Unii dintre ei au vizitat deja şi Delta Dunării.

Americanii vor avea mai puţin timp liber din momentul  în care sistemul Aegis de la Deveselu va deveni operaţional. Acest moment este programat înainte de sfârşitul anului 2015. La NSF Deveselu vor lucra permanent circa 200 de americani: militari, angajaţi civili şi reprezentanţi ai firmelor care au contracte cu US Navy.

Primul echipaj american al NSF Deveselu se află deja la post. Mihai Diac/RL

Galerie foto și documente


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…