DEZVĂLUIRE/Udrea l-a pus pe Pescariu să cumpere „Evenimentul Zilei” pentru ea! 400.000 cash, 500.000 prin bancă

Ultima cerere de arestare a Elenei Udrea, respinsa cu tot circul de rigoare de catre Parlament, a inflamat serios spiritele si asa incordate de la Bucuresti. Este suficient astfel sa amintim doar pozitia mai mult decat transanta a ambasadorului SUA dupa acest episod, care a reprezentat, fara indoiala, o noua picatura care a umplut paharul nemultumirii a milioane de romani fata de clasa politica. 

Iata insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, DNA va reveni in forta in dosarul „Creanta”, dupa ce s-a descoperit si modalitatea exacta prin care Elena Udrea ar fi devenit prorietara de facto a ziarului „Evenimentul Zilei”. Cel unde „independentul de inchiriat” Ion Cristoiu a sustinut-o si inca o face cu o incapatanare demna de o cauza mai buna. De altfel, va decriptam rechizitoriul procurorilor anticoruptie, dezvaluind modul in care „doamna de fier” a regimului Basescu l-ar fi pus pe afaceristul Dinu Pescariu sa preia practic pachetul majoritar de 90 la suta al societatii comerciale care editeaza ziarul „Evenimentul Zilei”. Mai mult, iata ca de acum nu mai este un secret nici modul in care s-au achitat, concret, cei 900.000 de  euro.

Buzaianu e-n tot si-n toate! 

Uluitor cata putere ajunsese sa aiba Bogdan Buzaianu, afaceristul care a renuntat la cetatenia romana atunci cand a simtit ca oamenii Laurei Codruta Kovesi au inceput sa-l incolteasca. Buzaianu pusese pe roate afacerea perfecta, cumparand energie ieftina de la statul roman, pe care o revindea apoi la preturi astronomice, nu de putine ori tot statului roman! Iar din miliardele de euro astfel castigate si-a permis sa controleze din umbra tot felul de afaceri conexe, inclusiv in domeniul mass-media. Unde, ca proprietar al tabloidului „Cancan”, a oferit protectie pentru nenumarati politicieni, in frunte cu, sa nu uitam, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

400.000 cash,  500.000 prin banca 

DNA a acuzat-o pe Elena Udrea ca, pentru a interveni in favoarea lui Bogdan Buzaianu, pentru ca acesta sa continue sa cumpere energie electrica ieftina de la Hidroelectrica, fostul ministru ar fi cerut si primit, prin intermediar, suma de 3,8 milioane de dolari, dar si o creanta de 900.000 euro, pe care omul de afaceri o detinea la societatea comerciala care editeaza „Evenimentul Zilei”.  Buzaianu detinea aceasta creanta ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90 la suta din actiunile respectivei societati comerciale.  Foarte interesant este si cine a luat acest imprumut urias de la Buzaianu, mai ales ca a pus gaj pentru el ziarul „Evenimentul Zilei”.  In rechizitoriul procurorilor anticoruptie se arata despre Elena Udrea ca „pentru a ascunde beneficiarul real al creantei, ii solicitase unei persoane sa incheie un contract de novatie cu schimbare de creditor pe o firma a respectivei firme. Ulterior, i-a solicitat altei persoane sa incheie acte aferente tranzactiei in numele sau si sa efectueze platile aferente prin creditarea societatii, disimuland astfel provenienta sumei aferente platilor efectuate pentru Evenimentul Zilei si ascunzand astfel ca este adevaratul proprietar al creantei ce a facut obiectul novatiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanta”. Iar omul caruia Elena Udrea i-a solicitat sa cumpere „Evenimentul Zilei” pentru ea este nimeni altul decat Dinu Pescariu. Cel care ar fi achitat cei 900.000 de euro pentru creanta in urmatorul mod: 400.000 de euro cash si 500.000 de euro prin virament bancar!

Dovada de pe pagina intai

Devenit „protector” al lui Sorin Oprescu, Bogdan Buzaianu s-a si pus pe urnit planuri pentru afaceri derulate cu „OK”-ul Primariei Municipiului Bucuresti. La randul sau, devenita proprietara a „Evenimentului Zilei”, dupa ce Dinu Pescariu „a spalat” tranzactia pentru ea, Elena Udrea s-a bucurat din plin de recunostinta ziarului. Si a „incoruptibilului de serviciu”, Ion Cristoiu, bineinteles. Iar cea mai buna dovada in acest sens este chiar recentul interviu „de albire” a Elenei Udrea, gazduit inclusiv pe pagina intai a „Evenimentului Zilei”, intr-o perioada atat de grea pentru fosta politiciana.

Cătălin TACHE

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți